▶ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-Ιδιοφυΐες του σύγχρονου κόσμου «Φρίντριχ Νίτσε» ΕΡΤ WebTV | Friedrich Nietzsche | #FriedrichNietzsche

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://www.dailymotion.com/video/x71bqw2
25 Ιανουαρίου 2019

H ιστορικός Μπέτανι Χιουζ εξετάζει τη ζωή τριών κορυφαίων διανοητών: του Καρλ Μαρξ, του Φρίντριχ Νίτσε και του Σίγκμουντ Φρόιντ. Χωρίς τις ιδέες τους ο σύγχρονος κόσμος σίγουρα θα είχε άλλη μορφή, καθώς και οι τρεις μαζί διαμόρφωσαν τη σημερινή πραγματικότητα.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-Ιδιοφυΐες του σύγχρονου κόσμου «Καρλ Μαρξ»

Φαντάστηκαν με άλλον τρόπο την παγκόσμια οικονομία, αμφισβήτησαν τα ίδια τα θεμέλια της ηθικής και της κοινωνίας και έριξαν φως στα βάθη της σκέψης του ανθρώπινου μυαλού.
Ο φιλόσοφος του 19ου αιώνα Φρίντριχ Νίτσε ήταν ένα από τα πιο λαμπρά και επικίνδυνα μυαλά του 19ου αιώνα. Οι ανατρεπτικές, σκληρές ιδέες του διέλυαν τις βολικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις της θρησκείας, της τρέχουσας ηθικής και της επιστήμης.
Το έργο του Νίτσε έχει παρερμηνευτεί και χρησιμοποιηθεί κατά βούληση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία της Φιλοσοφίας. Η αντιπάθεια που είχε ο Νίτσε στα συστήματα και στην αναζήτηση της μεγάλης αλήθειας άφησε τις ιδέες του ασαφείς και ασυνάρτητες κάποιες φορές, γεγονός που τις άφησε ελεύθερες σε ερμηνείες. Το αποτέλεσμα ήταν οι σκέψεις του –οι οποίες ήταν κατά κάθε ολοκληρωτισμού– να παρερμηνευτούν. Αντίθετος στον αντισημιτισμό και στον εθνικισμό, χωρίς τη θέλησή του έφτασε να συμβολίζει ένα καθεστώς το οποίο ο ίδιος θα μισούσε.
Οι φιλοσοφικές του αναζητήσεις τον οδήγησαν στην απομόνωση και στην τρέλα αλλά οι ιδέες του συνέβαλαν και αυτές στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου.
Friedrich Nietzsche, Φριντριχ Νίτσε, Καρλ Μαρξ,Karl Marx,Φρήντριχ Νίτσε,Charles Marx,Σίγκμουντ Φρόυντ ,Sigmund Freud,Μπέτανι Χιουζ ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,PHILOSOPHY,Philosophie,Bettany Hughes

ΔΗΜΟΦΙΛΗ