Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ


«Με την Πάτρα των νικητών!»
Τους ανθρώπους, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «κρατούν στα χέρια τους τον τοπικό αθλητισμό και τους αυριανούς πρωταθλητές» υποδέχτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος το βράδυ της Τρίτης στο «Αρχοντικό της Ευτυχίας», σε μία συνάντηση που απέδειξε το πολύ μεγάλο αθλητικό κίνημα που υπάρχει στην Πάτρα, αλλά και τη δυναμική της παράταξης του υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος ξεδίπλωσε τον συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχεδιασμό του για τον αθλητισμό.


Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι η παράταξη ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ αποδίδει πολύ μεγάλη σημασία στον τοπικό αθλητισμό, όχι μόνο γιατί αφορά χιλιάδες νέες και νέους της πόλης, όπως και τις οικογένειές τους, αλλά γιατί αποτελεί και έναν έντονα κοινωνικό τομέα που προσφέρει ευκαιρίες μεγάλης εξωστρέφειας, στην προσπάθεια που θα κάνει η δημοτική Αρχή του Νίκου Νικολόπουλου για να προσδώσει και πάλι στην Πάτρα την λάμψη και την θέση που της ανήκει στον σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόσμο.


Γι’ αυτό και ο υποψήφιος δήμαρχος προχώρησε σε μία εξαγγελία – τομή, υπογραμμίζοντας ότι θα μειώσει τα δημοτικά τέλη προκειμένου να θεσπίσει ένα ειδικό τέλος για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι τοπικές ενώσεις και τα σωματεία για να αναπτυχθούν, να ανανεώσουν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους και να προχωρήσουν σε δράσεις μαζικού αθλητισμού σε συνεργασία με τον Δήμο.


762a4512 e192 40cb 9525 4ec8e888e0eb


«Θέλουμε να ξαναδούμε παικταράδες να βγαίνουν από τα γήπεδά μας. Να θαυμάσουμε νέες επιτυχίες και να δούμε το πατραϊκό αθλητικό οικοδόμημα να στέκει ψηλά. Θέλουμε όμως και να προσφέρουμε αθλητισμό σε όλους, ως δημόσιο αγαθό και μεγάλη ανάγκη για τη νεολαία μας» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με τους σκαπανείς του αθλητισμού στην πόλη.


«Μέχρι το καλοκαίρι που μας έρχεται θα έχουμε ετοιμάσει όλες τις  προγραμματικές συμβάσεις συνεργασίας με τους αθλητικούς φορείς και τα σωματεία της Πάτρας. Δηλαδή, πριν ξεκινήσει η νέα αθλητική περίοδος, θα γνωρίζετε τι έχετε να παίρνετε από το Δήμο και τι θα ανταποδίδετε εσείς στην κοινωνία της Πάτρας. Από την πλευρά μας, έχουμε ιεραρχήσει δράσεις και αθλήματα, με βάση την αθλητική παράδοση της πόλης, τον γεωγραφικό πληθυσμό, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε. Στόχος μας, μέσα από αυτές τις προγραμματικές συμβάσεις, να ενισχύσουμε τα σωματεία της περιοχής, να παραχωρήσουμε αθλητικούς χώρους και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά να αθληθούν, ακόμα περισσότερα ταλέντα να αναδειχθούν, πριμοδοτώντας τα σωματεία της περιοχής για την παροχή υπηρεσιών μαζικού αθλητισμού» σημείωσε.


Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων οι σημαντικότερες είναι η διαμόρφωση ενός Αθλητικού Πολυκέντρου στις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ και ενός Κέντρου Αθλημάτων Βουνού στο παλιό και ερειπωμένο Σανατόριο της Ζάστοβας, η επίστρωση των αθλητικών χώρων των σχολείων με νέου τύπου δάπεδα και η αξιοποίηση των σχολικών αυλών για  προγράμματα αθλητισμού κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και η θέσπιση νέων διοργανώσεων, όπως δημοτικά τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει, κλπ, η καθιέρωση μίας ετήσιας ευρωπαϊκής γιορτής πολυθεματικού αθλητισμού στα πρότυπα της «Γυμναστράδας» που πραγματοποιείται σε αρκετές πόλεις της Ευρώπης, η διαμόρφωση ενός πάρκου ποδηλάτου, με πίστες / διαδρομές κλιμακωτής δυσκολίας, αλλά και η διεκδίκηση πλήρους «υιοθεσίας» των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ. «Σας το λέω ξεκάθαρα: Άλλος χειμώνας χωρίς ζεστό νερό στην πισίνα του «Πεπανός» δεν πρόκειται να υπάρξει! Εμείς, όχι απλά θα διεκδικούμε την έγκαιρη καταβολή της κρατικής επιδότησης και θα συνεργαστούμε για την ορθή χρήση της, αλλά θα ενισχύσουμε και τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ, γιατί στο κάτω – κάτω της γραφής, τα δικά μας παιδιά βρίσκονται εκεί και όχι τα παιδιά του κάθε υπουργού» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος.


Ακόμα, σημείωσε ότι εξετάζονται τρόποι ώστε ο δήμος να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα παιδιών από αθλητικά σωματεία της περιοχής για να αποκτούν κάρτες διαρκείας στους αγώνες των μεγάλων ομάδων της πόλης (Παναχαϊκή, Προμηθέας, Απόλλωνας, κλπ), ενώ πρόσθεσε ότι στα πλαίσια της αθλητικής εξωστρέφειας θα επιδιώξει την πραγματοποίηση διεθνών αθλητικών και αθλητιατρικών συνεδρίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους άλλους φορείς.


«Αυτά που σας είπα, δεν αποτελούν ένα όραμα. Αποτελούν ένα σχέδιο που θα γίνει πράξη και σας καλώ να το στηρίξετε» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας ότι μόνο με ομαδική δουλειά θα πάει μπροστά η πόλη.


«Ζούμε στην Πάτρα του Τόφαλου και του Ανδριακόπουλου. Στην Πάτρα του Δαβουρλή και του Πετρόπουλου. Στην Πάτρα του Κανέλλου Κανελλόπουλου και του Φάνη Τσιμιγκάτου. Στην Πάτρα του Γεωργάτου, του Γεωργαρά, της Δράκου, της Βουρνά, του Κατσουράνη και τόσων άλλων που τώρα ξεχνάω και ας μην συγχωρέσουν γι’ αυτό. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να γίνουμε πρωταθλητές» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός μας ενώνει, η Πάτρα μας ενώνει!»


Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Νικολόπουλος κάλεσε τους αθλητικούς φορείς της περιοχής να… προκαλέσουν τους υποψηφίους δημάρχους να τοποθετηθούν και να μιλήσουν για τα ζητήματα που τους αφορούν, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να συγκρίνουν τα προγράμματα και τις ικανότητες καθενός εκ των υποψηφίων. «Μόνο έτσι θα φανεί ποιος έχει πραγματικά τα κότσια να αναμετρηθεί με το μπόι αυτής της πόλης, που τέσσερα χρόνια τώρα, δυστυχώς, την έχουν… κοντύνει» ανέφερε.


Τέλος, αναφερόμενος στην έκβαση των δημοτικών εκλογών, επανέλαβε τη βεβαιότητά του ότι η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ θα αποτελέσει τον μεγάλο πρωταγωνιστή. «Η αίσθησή μου είναι ότι προηγούμαι και κόβω πρώτος, όχι δεύτερος το νήμα της πρώτης Κυριακής» είπε, προσθέτοντας πως όλοι πια γνωρίζουν ότι η απερχόμενη δημοτική Αρχή του ΚΚΕ, μόνο μιζέρια και εγκατάλειψη έφερε, επειδή η δική της πολιτική γραμμή της δήθεν «αντίστασης στο κατεστημένο» δεν της επιτρέπει να φτιάξει μία όμορφη και εξωστρεφής πόλη. «Αυτοί εξαργυρώνουν κομματικά ένσημα πάνω στη μιζέρια, εμείς θα εξαργυρώσουμε μόνο την εμπιστοσύνη των Πατρινών» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ