39 δις συσκευές θα είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο έως το 2025

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

digital era 1
Την ύπαρξη ενός πλήρως συνδεδεμένου σύμπαντος επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για τις συσκευές που βρίσκονται online παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στα τέλη του 2018, 22 δισ. συσκευές, σε διεθνές επίπεδο, ήταν συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο, δημιουργώντας -αυτό που ονομάζεται- οικοσύστημα του Internet of Things (ΙοΤ). Οι προβλέψεις της Strategy Analytics ανεβάζουν τον αριθμό των συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συσκευών στα 38,6 δισ. μέχρι το 2025 και στα 50 δισ. μέχρι το 2030. Πάντως, η έκθεση της Strategy Analytics καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ευκαιρία για την παραγωγή εσόδων από το οικοσύστημα του Internet of Things παραμένει αβέβαιη, ιδίως για τους παρόχους των σχετικών υπηρεσιών.
Υπό αυτό το σκεπτικό, οι εταιρείες που επιθυμούν να επωφεληθούν από το Internet of Things, θα πρέπει -σύμφωνα με τους αναλυτές- να χαράξουν μια πολύ προσεκτική στρατηγική αν θέλουν να κεφαλαιοποιήσουν τη δυναμική του συνδεδεμένου μας κόσμου. “Οι πάροχοι υπηρεσιών ΙοΤ μπορεί να βλέπουν την τεράστια δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς και να υποθέτουν ότι τα έσοδα θα ρέουν αυτόματα. Ωστόσο, μένει να δούμε στην πράξη ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων και σε ποιον βαθμό.
Επιπλέον, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το οικοσύστημα για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών του αύριο» αναφέρουν οι αναλυτές της Strategy Analytics στο report “Global Connected and IoT Device Forecast”.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το εταιρικό IoT παραμένει ο βασικός τροφοδότης της παγκόσμιας αγοράς του Internet of Things. Για την ακρίβεια οι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο συσκευές για επαγγελματική χρήση αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ΙοΤ, με το Mobile / Computing να ξεπερνά σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου.
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει ότι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας, κατά τα επόμενα χρόνια, θα είναι οι συνδεδεμένες οικιακές συσκευές, λόγω της περαιτέρω ταχείας υιοθέτησης των λεγόμενων “έξυπνων” σπιτιών, ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν έχουν ακόμη μπει στη λογική του smart home. Σε ορισμένα τμήματα, όπως οι συνδεδεμένες υπολογιστικές συσκευές, αναμένεται χαμηλή ανάπτυξη ή και μείωση του ρυθμού αύξησης, ενώ άλλα τμήματα της αγοράς, όπως οι συσκευές πολυμέσων, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται σταθερά.
Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο ρυθμός αύξησης των φορητών συσκευών και των συνδεδεμένων οχημάτων θα παραμείνουν θετικοί, αλλά οι όγκοι θα είναι συγκρατημένοι σε σχέση με άλλα τμήματα της αγοράς. Σημαντική ανάπτυξη, τέλος, αναμένεται και στην αγορά των wearables και των συνδεδεμένων οχημάτων.
sepe

ΔΗΜΟΦΙΛΗ