Σύγκρουση τιτάνων: Apple Vs Google

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Apple έσπασε τη σιωπή της σχετικά με την πρόσφατη έκθεση-βόμβα της Google, η οποία εξέθεσε τα κενά ασφαλείας τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για το χακάρισμα των iPhones.

Η Apple αναφέρει ότι η Google παρουσίασε εσφαλμένα τα γεγονότα για να «διασπείρει το φόβο» μεταξύ των πελατών της.

Η ομάδα κυβερνοασφάλειας της Google προέβη στην ανακοίνωση που προκάλεσε πάταγο την περασμένη εβδομάδα, όταν ισχυρίστηκε ότι ένα τεράστιο χακάρισμα των iPhone θα μπορούσε να έχει εκθέσει σε κίνδυνο χιλιάδες συσκευές, αφού οι ιδιοκτήτες τους επισκέφθηκαν ορισμένους κακόβουλους ιστότοπους. Η έκθεση, η οποία προέκυψε λίγο μετά την έκδοση ενός ενημερωτικού κώδικα επείγουσας ασφάλειας για το τελευταίο λειτουργικό σύστημα iPhone (iOS), ανέφερε ότι η ευπάθεια υπήρχε για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Δυσαρεστημένη με τα ευρήματα, η Apple παρουσίασε τη δική της πλευρά και διασφάλισε τους χρήστες για την ασφάλεια των προϊόντων της. Αν και δεν αμφισβήτησε ότι η ευπάθεια υπήρχε, κατηγόρησε την Google ότι παραποίησε το εύρος και το μέγεθος του προβλήματος.

Η Apple δήλωσε ότι η ανταγωνιστική εταιρεία τεχνολογίας παραπλάνησε το κοινό όταν ισχυρίστηκε ότι η επίθεση «εκμεταλλεύτηκε μαζικά τα iPhones». Η εταιρεία εξήγησε ότι η επίθεση «ήταν ιδιαιτέρως εστιασμένη» καθώς αφορούσε λιγότερα από δώδεκα sites με περιεχόμενο σχετικό με τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Ουιγουρίας της Κίνας .

«Η δημοσίευση της Google … δημιουργεί την ψεύτικη εντύπωση της ‘μαζικής εκμετάλλευσης’ για ‘παρακολούθηση των ιδιωτικών δραστηριότητων ολόκληρων πληθυσμών σε πραγματικό χρόνο’, διασπείροντας τον φόβο μεταξύ όλων των χρηστών iPhone που οι συσκευές τους είχαν παραβιαστεί», δήλωσε η δημιουργός εταιρεία του iPhone.

Η Apple δήλωσε επίσης ότι η Google μεγέθυνε τη διάρκεια των επιθέσεων, οι οποίες διήρκεσαν «για μια σύντομη περίοδο, περίπου δύο μήνες», αντί για τα δύο χρόνια που ανέφερε η αντίπαλη εταιρεία. Η δήλωση πρόσθεσε ότι τα σφάλματα είχαν διορθωθεί τον Φεβρουάριο, εντός 10 ημερών από την κοινοποίησή τους από την Google.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ, έρχεται λίγες μέρες πριν από ένα σημαντικό γεγονός στην Καλιφόρνια, όπου η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα τελευταία προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των iPhones νέας γενιάς και των μοντέλων Apple Watch.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ