Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της βλέπει η παγκόσμια αγορά smartphones

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπό τον κλοιό της πανδημίας του κορωνοϊού κινείται – και – η παγκόσμια αγορά smartphones.

Την ώρα που η επέλαση του COVID-19 συνεχίζεται ανά τον πλανήτη, σαρώνοντας, εκτός από τον τομέα της υγείας και – σχεδόν – κάθε κλάδο της οικονομίας, τα smartphones δεν αποτελούν εξαίρεση. Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 38% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμια αγορά smartphones.
“Τον Φεβρουάριο του 2020 σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Η προσφορά και η ζήτηση smartphones βυθίστηκαν στην Κίνα, υποχώρησαν στην Ασία και επιβραδύνθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι μια περίοδος, που η βιομηχανία smartphone θα θέλει να ξεχάσει”, αναφέρει η εταιρεία Strategy Analytics.
Τα στοιχεία της δείχνουν ότι η πτώση των πωλήσεων τον Φεβρουάριο, οπότε η κρίση με τον κορωνοϊό άρχισε να διεθνοποιείται, στην παγκόσμια αγορά smartphones διατέθηκαν 61,8 εκατομμύρια συσκευές έναντι 99,2 εκατομμύρια μονάδων τον Φεβρουάριο του 2019 (που είχε και μία ημέρα λιγότερη).
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές, η ζήτηση για smartphones κατέρρευσε κυριολεκτικά στην Ασία τον περασμένο μήνα εξαιτίας της έκρηξης Covid-19, τάση που επηρέασε την αγορά στο σύνολό της διεθνώς. Κι αυτό γιατί αφενός ορισμένα εργοστάσια στην Ασία δεν μπόρεσαν να κατασκευάσουν smartphones, ενώ αφετέρου πολλοί καταναλωτές δεν κατάφεραν ή δεν θέλησαν να επισκεφθούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης για να αγοράσουν νέες συσκευές.
Περί ανάκαμψης
Όσον αφορά στην πορεία της αγοράς των smartphones, οι αναλυτές της Strategy Analytics σχολιάζουν ότι αυτήν την περίοδο παρατηρούνται κάποια σημάδια ανάκαμψης στην Κίνα σε επίπεδο πωλήσεων. Επιπλέον, παρατηρείται και μια σχετική ομαλοποίηση της παραγωγής συσκευών και εξαρτημάτων.
Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί τις προβλέψεις ότι οι παγκόσμιες αποστολές smartphones θα παραμείνουν αδύναμες σε ολόκληρο τον κόσμο τον Μάρτιο του 2020.
“Η τρομοκρατία, που προκαλεί ο COVID-19, έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και αλλού, όπου εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές είναι απρόθυμοι να ψωνίζουν νέες συσκευές. Η βιομηχανία smartphones θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα από ποτέ για να κρατήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο πωλήσεων τις επόμενες εβδομάδες”, υπογραμμίζουν οι αναλυτές. Προσθέτουν, πάντως, ότι η ενδυνάμωση των online καναλιών, σε συνδυασμό με γενναιόδωρες εκπτώσεις στις συσκευές και με άλλους τρόπους προώθησης, μπορούν να συμβάλλουν στη στήριξη της αγοράς, με αμφίβολα – επί του παρόντος – αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, η πτώση της αγοράς smartphones αναμένεται να εκταθεί χρονικά σε όλο το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με την εταιρεία να τοποθετεί την πτώση στο 11% σε εξάμηνη βάση.
sepe

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ