Παίρνει και πολιτική διάσταση το ατόπημα Σκέρτσου στη δίκη Τοπαλούδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από κοινωνικές διαστάσεις, η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη πήρε και πολιτικές, μετά την παρέμβαση του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό εναντίον της εισαγγελέως της υπόθεσης.

Η σοβαρότατη καταγγελία της εφημερίδας “Δημοκρατία” αναφέρει ότι ο πρώην συνήγορος του ενός δράστη είναι ο “εκλεκτός” του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρόδο.
Όπως αποκαλύπτεται και από τοπικά δημοσιεύματα, ο Άκης Δημητριάδης, περί ου ο λόγος, ήταν ο εκλεκτός της ηγεσίας του κόμματος ως ειδικός πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019.
keimeno dimokratia14
Έχοντας σχετική εξουσιοδότηση με την προσωπική υπογραφή του Προέδρου της ΝΔ, ήταν ο αρμόδιος να εκπροσωπεί το κόμμα και να ενεργεί για λογαριασμό του ενώπιον κάθε αρχής, του Εφόρου Δικαστικών Αντιπροσώπων, σε όλα τα εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσου, καθώς και στη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, στο Πρωτοδικείο.
Η πολιτική ταυτότητα του πρώην συνηγόρου υπεράσπισης και οι επαγγελματικές του επιλογές, δεν θα είχαν κάποια ιδιαίτερη σημασία, αν δεν είχε προηγηθεί η ατυχής παρέμβαση από το Μαξίμου, που ο Άκης Σκέρτσος αναγκάστηκε να ανασκευάσει μετά την κατακραυγή.
Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο κ.Δημητριάδης υπήρξε μέχρι πριν από ένα έτος συνήγορος του Ροδίτη καταδικασθέντα για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Τον κατηγορούμενο εκπροσωπούσε έκτοτε ο δικηγόρος των Αθηνών κ. Θ. Μαντάς ο οποίος ομοίως διέκοψε την υπεράσπισή του την 4η Μαρτίου 2020 και ακολούθως το δικαστήριο διόρισε συνήγορο τον δικηγόρο Αθηνών κ. Χάρη Αμπράζη.
με στοιχεία από: εφημερίδα “Δημοκρατία”, tvxs.gr, dimokratiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ