Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
Array

Μήνυμα Σαμαρά προς Διαδικτυακούς και λοιπούς (περιθωριακούς) Αρλεκίνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

55

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθεί διαφοροποιήσεις από την επίσημη γραμμή της Ν.Δ. -ούτε καν αδικαιολόγητες απουσίες ή στάση ουδετερότητας («παρών»)- στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τα δάση, που την προηγούμενη εβδομάδα δίχασε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πρόκειται για το πρώτο θέμα «κομματικής πειθαρχίας» που εγείρεται μετά την ανάδειξη του κ. Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος και έρχεται ως «απάντηση» όχι μόνον στις «παραφωνίες» της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και εν όψει των κρίσιμων ζητημάτων που αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση το προσεχές διάστημα, όπως το μεταναστευτικό, η διοικητική μεταρρύθμιση και ο εκλογικός νόμος.

«Το μήνυμα που έστειλε από την Κεντρική Επιτροπή ο Σαμαράς είναι απολύτως σαφές: δεν πρόκειται να δεχθεί διαφοροποιήσεις από τις επίσημες θέσεις του κόμματος. Τη θέση της Ν.Δ. επί του νομοσχεδίου για τα δάση εξέφρασε ο αρμόδιος τομεάρχης Κυρ. Μητσοτάκης», έλεγαν χθες χαρακτηριστικά στελέχη της Ρηγίλλης. H φράση αυτή έχει κύριο αποδέκτη τον βουλευτή Κιλκίς Κ. Κιλτίδη, ο οποίος, αν και εκ των στενότερων συνεργατών της κ. Μπακογιάννη, έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. Αν το πράξει, τότε θεωρείται πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τον κ. Σαμαρά.

Η σκλήρυνση της στάσης του κ. Σαμαρά κρίθηκε αναγκαία, καθώς τις τελευταίες ημέρες η εικόνα του κόμματος πλήττεται από φαινόμενα πολυφωνίας, απειλές για «αντάρτικο», αλλά και από σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ στελεχών. Χθες, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κ. Μαρκόπουλου και του συντοπίτη του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου, ζητώντας και από τους δύο να τερματίσουν άμεσα τους διαξιφισμούς. Από τη Ρηγίλλης δηλώνεται αρμοδίως ότι «ουδέν θέμα Μαρκόπουλου υπάρχει».

“Καθημερινή”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ