20/04/2021

Το PSI τρώει 11 δισ. από συντάξεις! "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ"

Array

9D139E0CEE30F34DCC382B293E5F8637
Ετοιμάζεται η αντίσταση των πολιτών
(Του Μέγα Δελαστικ από το Έθνος)

Εφιαλτικές συνέπειες για τους Ελληνες συνταξιούχους και γενικότερα για το μέλλον των συντάξεων όλων των Ελλήνων θα έχει το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους κατά περίπου 50% υπό τους όρους που φαίνεται να διαμορφώνονται σήμερα. Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς βάσει στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κατοχή τους κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ύψους άνω των 23 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι με «κούρεμα» της αξίας των ομολόγων τους κατά 50%, τα Ταμεία θα χάσουν τουλάχιστον 11 με 12 δισεκατομμύρια ευρώ!
Πρόκειται για πραγματικό οικονομικό όλεθρο. Τα Ταμεία έχασαν ήδη φέτος πάνω από 4,5 δισ. ευρώ λόγω της κρίσης και της ανεργίας που οδήγησαν σε ραγδαία πτώση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση των συνταξιοδοτήσεων. Η νέα απώλεια των περίπου 11 δισ. ευρώ λόγω «κουρέματος» θα τα καταβαραθρώσει στα οικονομικά Τάρταρα.
Η αναπότρεπτη νέα μείωση των συντάξεων λόγω του «κουρέματος» θα είναι η συνέπεια αυτής της κατάστασης, αυτού του καταποντισμού. Πάνω από 4,5 δισ. ευρώ από τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων είναι σε έντοκα γραμμάτια διάρκειας μερικών μηνών, άρα αυτά λήγουν φέτος και δημιουργούν μια πρόσθετη τρύπα άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στην πραγματικότητα δηλαδή κάποια ασφαλιστικά ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν καν κανονικά τις φετινές συντάξεις, αν δεν τα ενισχύσει οικονομικά το κράτος, πράγμα που αρχικά θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Αυτό όμως δεν πρόκειται φυσικά να συνεχιστεί, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας. Η κυβέρνηση θα δώσει λεφτά για κάποιους μήνες ώστε να αποσυνδεθεί στη συνείδηση του κόσμου η χρεοκοπία των Ταμείων από το «κούρεμα» του χρέους και στη συνέχεια θα πει στους διοικητές των Ταμείων, τους οποίους άλλωστε αυτή διορίζει: «Κόψτε κι άλλο τις συντάξεις, αφού το Ταμείο σας δεν έχει λεφτά!».
Η κυβέρνηση έχει σκοπό να φάει τα λεφτά των συνταξιούχων που οι άνθρωποί της στα Ταμεία είχαν μετατρέψει σε κρατικά ομόλογα. «Πάν’ και τούρκεψαν» τα λεφτά που χάνονται με το «κούρεμα».
Για να εξαπατήσουν τον κοσμάκη, οι υπουργοί λένε ότι θα μεταβιβάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία ακίνητα του Δημοσίου. Πρόκειται για καθαρή απάτη. Την ώρα που τα Ταμεία καίγονται για ρευστό για να πληρώνουν τις συντάξεις, η κυβέρνηση θα τους πάρει και τα μισά λεφτά που είχαν σε ομόλογα και θα τους δώσει… χωράφια! Τι να τα κάνουν; ΘΑ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ?
Θα εκτιμά η κυβέρνηση την αξία ενός ακινήτου που δίνει σε Ταμείο π.χ. δέκα εκατομμύρια, όταν στην αγορά δεν θα πιάνει ούτε τρία! Και αν ακόμη αποπειραθούν να τα πουλήσουν αυτά τα ακίνητα τα Ταμεία, χώρια που για μια δεκαετία ή και περισσότερο η αξία τους θα πέφτει, δεν θα βρίσκουν φυσικά αγοραστή, ακόμη και αν τα δίνουν με «σκοτωμένες» τιμές. Μόνη λύση επομένως η ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων.
Χώρια που σε πολλές περιπτώσεις θα δημιουργηθεί μια νέα εστία διαφθοράς. Με κάποια Ταμεία σε απεγνωσμένη προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων, κάποια επιτήδεια στελέχη τους θα πουλάνε ακίνητα των Ταμείων στο ένα τρίτο ή στο ένα πέμπτο της αξίας τους – έναντι μίζας, εννοείται.
Ακόμη και στην πιο αθώα περίπτωση, όπου τα Ταμεία υποθηκεύουν τα ακίνητα που τους έδωσε το Δημόσιο για να πάρουν δάνεια από τράπεζες, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όντως κάποια τράπεζα τους δίνει δάνειο (ύψους προφανώς μικρότερου από την υποτιθέμενη αξία του ακινήτου), πάλι χαμένα θα είναι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και πάνω απ’ όλα οι συνταξιούχοι τους: τα λεφτά που είχαν και ήταν δικά τους θα έχουν μεταβληθεί με μαγικό τρόπο σε λεφτά που… χρωστούν δανεικά! Μιλάμε για απερίγραπτη απάτη!
Για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι από τα υποτιθέμενα 100 δισ. ευρώ που θα «κουρευτεί» το ελληνικό δημόσιο χρέος (το πόσο ακριβώς θα το δούμε στο τέλος, όταν ολοκληρωθεί το PSI), τα 11-12 δισεκατομμύρια τα παίρνει η κυβέρνηση Παπαδήμου από τις τσέπες των συνταξιούχων μας! Θρίαμβος!
Γιώργο Νούλα,
κανε 1.000 εξώδικα συνταξιούχων οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον για
– ΑΠΑΤΗ

– ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΝΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
– ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΔΚΤΕΣ !! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ PSI ?
– ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΚΤΩΝ
– ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΙΚ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
– ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – cost benefit – ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ
– ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
– ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΝΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ 14ΔΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤτΞ ΣΕ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο BROKER, ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
– ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ – ΓΡΑΠΤΩΣ – ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ? ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗς ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ
– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΗΣ SEC, ΤΗΣ ΕΚΤ, ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΛΛΑΡΑ!! ( ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ )

Π₪₪₪₪Π

Εδω μια εξαιρετικη περιγραφη του ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ πανω στα Ασφαλιστικα Ταμεια
ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ θα ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ…. πολλες φαπες λεμε…

[scribd id=79197509 key=key-49wvl3iqsr5uspfkq13 mode=list]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ