14/04/2021

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ; Αυτός που την υπέγραψε ή αυτοί που την ανέχθηκαν;

Array

Γράφει ο Smith
Επειδή προβλέπω μεγάλες φουρτούνες ΟΛΥΜΠΙΑ σας γράφω σήμερα ξανά, (σε συνέχεια αυτού: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.)
Πρώτον καλώς δημοσιεύεται την μία -1  ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ των 80 Δις ΕΥΡΩ (Προφανώς πρέπει να ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ των 30 Δις ΕΥΡΩ) για να διαβάσει ο κόσμος αν και αυτή είναι η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ; της ΣΥΜΒΑΣΗΣ καθότι η πρωτότυπη είναι στην Αγγλική γλώσσα όπως σας έχω ξαναγράψει τώρα διαβάστε – Βλέπετε εδώ στο άρθρο 11. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ παραγρ. (3) που γράφει ότι, «Όλα τα έγγραφα, οι πληροφορίες και στοιχεία που πρόκειται να χορηγηθούν βάσει της παρούσας Σύμβασης είναι στην αγγλική γλώσσα»

                Τελικά, παρόλα τις προσπάθειες δεν διαβάζει κανένας!!!!

Πέρα από αυτούς που ενώ είχαν υποχρέωση να την διαβάσουν και δεν την διάβασαν παρόλο που την επιδέχθηκαν με την υπογραφή τους δεσμεύοντας ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ακόμα και αυτών που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα (αυτό και εάν είναι κατόρθωμα) .

Θα ξεκινήσω με ένα πολύ βασικό σημείο εκ του οποίου προκύπτουν «βγαίνουν» πολλές ερωτήσεις.

ΒΑΣΙΚΗ πρώτη ερώτηση τελικά που εύλογα δημιουργείτε σε απλά μυαλά σαν και τα δικά μας είναι ότι,
Ο ΓΑΠ στις 23 Απριλίου 2010 και μάλιστα από το Καστελλόριζο (Μεγίστη)  λέει ότι «Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες» και αναφαίρετε για τους εταίρους μας δηλαδή την ΕΕ
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ αντί μία ενέργεια προς ΕΕ να κάνει ΔΥΟ/2 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ είναι ένα άλλο αν και μεγάλο ΘΕΜΑ επίσης καθώς έκανε
Μία για 80Δις Ευρώ στην ΕΕ (την σύμβαση αυτή την έχουμε δει και διαβάσει σε όλες τις γλώσσες)
Και μία άλλη προς στο ΔΝΤ για 30 Δις ΕΥΡΩ (αυτή την Σύμβαση την έχει δεί διαβάσει και υπογράψει κάποιος?
Και οι δύο/2 ακριβώς ενέργειες έχουν την ίδια ημερομηνία 3 ΜΑίου 2010 κατά τα έγγραφα τους όπως αυτά έχουν συμπεριληφθεί τόσο στην Δανειακή Σύμβαση, όσο και την Έκθεση του ΔΝΤ – IMF Country Report No. 10/110 με ημερομηνία δημοσίευσης  DMSDR1S-4184960-v1-Greece SR.DOC May 10, 2010 (4:59 PM)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΡΑ Στην σελίδα 1 της από 3 Μαΐου 2010 επιστολή των Παπακωνσταντίνου & Προβόπουλου  προς τους Jean-Claude Juncker President Eurogroup, Olli Rehn Commissionner European Commission, Trichet President European Central Ban γράφουν «we request financial assistance from euro area Member States for a total amount of €80 billion over a 36 months period»
 
Στην Δανειακή Σύμβαση γράφει ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στις 23 Απριλίου 2010 όπως γράφει στο «ΠΡΟΟΙΜΙΟ» άρθρο (1) «Η Ελλάδα στις 23 Απριλίου 2010 υπέβαλε αίτηση για διμερή δάνεια από τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη των οποίων το νόμισμα είναι το ευρώ σύμφωνα με την Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ της 25ης Μαρτίου 2010 και τη Δήλωση της Ευρωομάδας της 11ης Απριλίου 2010. Και στο άρθρο (2) «Σύμφωνα με το αίτημα αυτό, οι εκπρόσωποι των Κρατών Μελών των οποίων το νόμισμα είναι το ευρώ (τα «Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης»), εκτός από την Ελλάδα, αποφάσισαν στις 2 Μαΐου 2010 να παρέχουν στήριξη σταθερότητας στην Ελλάδα σε διακυβερνητικό πλαίσιο, μέσω κοινά οργανωμένων (ή κοινά οργανωμένου κεφαλαίου) διμερών δανείων.»
 
ΔΗΛΑΔΗ κατά τα γραφόμενα τους πρέπει να υπάρχει ΑΙΤΗΜΑ του οποίου το σώμα/έγγραφο, δεν έχει συμπεριληφθεί στην Δανειακή Σύμβαση ? !!!!!
 
Εάν Ναι, Δηλαδή ΥΠΑΡΧΕΙ αίτημα, τότε τι εξυπηρετούσε η επιστολή της 3 ΜΑΙΟΥ 2010 των ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ με την αναγραφή του «ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ 80 Δις ΕΥΡΩ για 36 Μήνες κλπ…»
ΟΤΑΝ, στις 2 Μαίου 2010, είχε αποφασιστεί να παρέχουν στήριξη σταθερότητας στην Ελλάδα σε διακυβερνητικό πλαίσιο, μέσω κοινά οργανωμένων (ή κοινά οργανωμένου κεφαλαίου) διμερών δανείων.» όπως γράφουν οι ίδιοι?
 
Τελικά,
1.      Ποιο ήταν και πότε έγινε το αίτημα ?
           
2.      Ποια είναι η ημερομηνία και το περιεχόμενο και γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ?
 
            Εάν ΝΑΙ, δηλαδή η επιστολή της από 3 Μαίου 2010 είναι το αίτημα Δανείου, πώς είναι δυνατόν το ΑΙΤΗΜΑ να έχει μεταγενέστερη ημερομηνία της Εγκριτικής ΑΠΟΦΑΣΗΣ της ΕΕ?  
 
            Εάν ΟΧΙ γιατί η βάση που προκάλεσε το αποτέλεσμα δεν έχει συμπεριληφθεί σε μια τόσο σοβαρή Δανειακή Σύμβαση?
 
1.      Ποιο σκοπό εξυπηρετεί η απόκρυψη της?
 
2.      Της οποίας το εφαρμοστέο δίκαιο είναι το ΑΓΓΛΙΚΟ
 
3.      ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ? ή με δόλο προδοτικά αποκρύπτει έγγραφα που αφορούν το ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ?
 
 
Και συνεχίζω,
 
Με βάση το άρθρο 13 ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ αλλά δυστυχώς δεν διαβάζει ΚΑΝΕΝΑΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν θα ξέρει σε ποιο θα ΧΡΩΣΤΑ και αυτό διότι δεν το εξουσιάζει !!!
Είναι πολύ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Κύριοι, και ο νοώ, νοήτο!!!
 
Εδώ παρακάτω τα γράφει πολύ ξεκάθαρα!!!!
«13. ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ
(1) Οποιαδήποτε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή, η οποία επιτρέπεται βάσει του Άρθρου 2, ισχύει ως εξής: ο πρώην Δανειστής, ο νέος Δανειστής και οι υπόλοιποι Δανειστές υπογράφουν σύμβαση εκχώρησης σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος 6 («Σύμβαση Εκχώρησης») και κατά την ημερομηνία που αυτή εκτελείται από όλα αυτά τα μέρη και υπόκειται στην πληρωμή των σχετικών οφειλόμενων
ποσών σύμφωνα με την εκχώρηση και μεταβίβαση αυτή: (i) ο υφιστάμενος Δανειστής εκχωρεί εξ ολοκλήρου τα δικαιώματά του σχετικά με τα Δάνεια και τη Σύμβαση που προβλέπεται να εκχωρηθεί βάσει της Σύμβασης Εκχώρησης· (ii) ο υφιστάμενος Δανειστής αποδεσμεύεται από τον Δανειολήπτη και τους λοιπούς Δανειστές από τις υποχρεώσεις του βάσει της παρούσας Σύμβασης κατά την αναλογία των Δανείων που εκχωρούνται και προβλέπεται να αποτελούν αντικείμενο της Σύμβασης Εκχώρησης (οι «Σχετικές Υποχρεώσεις»)· και (iii) ο νέος Δανειστής αναλαμβάνει προς τον Δανειολήπτη και τους λοιπούς Δανειστές υποχρεώσεις ισοδύναμες με τις Σχετικές Υποχρεώσεις και (αν δεν είναι ήδη Δανειστής) γίνεται μέρος της παρούσας Σύμβασης ως Δανειστής. Αντίγραφο κάθε Σύμβασης Εκχώρησης χορηγείται αμελλητί στην Επιτροπή και οι Δανειστές γνωστοποιούν αμελλητί στον Δανειολήπτη κάθε παρόμοια Σύμβαση Εκχώρησης και την εκχώρηση που πραγματοποιείται βάσει αυτής.
(2) Παρά το ανωτέρω Άρθρο 13(1), κάθε εκχώρηση και μεταβίβαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κάποιου Δανειστή σύμφωνα με το Άρθρο 2(4)(β) τίθεται σε ισχύ χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών με τον όρο ο πρώην Δανειστής να πληροφορεί αμελλητί τους λοιπούς Δανειστές και την Επιτροπή για την εκχώρηση ή/και μεταβίβαση αυτή.»
Ακόμα ένα άλλο σημείο είναι το
«ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6» (δηλαδή το)
«ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ»
(Και η συνέχεια του, το)
«ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ (SCHEDULE)
ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ
Δικαιώματα τα οποία εκχωρούνται και υποχρεώσεις που αναιρούνται και αναλαμβάνονται
[εισάγονται οι σχετικές λεπτομέρειες]»
 
Ναι αλλά, ποιες είναι αυτές οι ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ που εκχωρούνται και ΠΟΥ δεν αναγράφονται πέρα από τον σκελετό του Δηλαδή ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΩΣ «Carte blanche» ?
 
Πέρα από όλα αυτά και άλλα πολλά το σημείο Ορόσημο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ όπως έχουμε ξαναπεί είναι το
«ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ» (δηλαδή ότι,)
«Η παρούσα (Δανειακή Σύμβαση) Συμφωνία καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ή σε σχέση με την παρούσα Συμφωνία, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό Δίκαιο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ