13/04/2021

Να λοιπόν που δεν ψηφίστηκε νόμος, κι όμως δεν έπεσε η κυβέρνηση!!!

Array

kyvernisi1 630 355Μας έχουν πάρει τα μυαλά, τόσα χρόνια, με την προπαγάνδα τους πως αν δεν ψηφιστεί κάποιος νόμος, θα πέσει η κυβέρνηση, ενώ αντιθέτως το Σύνταγμα αφήνει πλήρη ελευθερία για κατά συνείδηση ψήφο στον κάθε βουλευτή. Μας έχουν ζαλίσει κυριολεκτικά.
Πάνω σ’ αυτή την προπαγάνδα κτίστηκε ολόκληρη η πολιτική πρακτική των κομματικών μαντριών. Ο ευκολόπιστος λαός που έφαγε αμάσητη αυτή την προπαγάνδα, τόσα χρόνια τώρα, θεωρούσε ότι θα πέσει η κυβέρνηση, θα καταστραφεί η χώρα, αν τύχει και δεν ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα κάποιων παρασίτων. Αυτή η ευκολοπιστία του λαού και η ετοιμότητά του να τιμωρήσει πολιτικά όποιον βουλευτή…. ξέκοβε από το κοπάδι, δυστυχώς τρόμαζε τους βουλευτές και τους μετέτρεπε σε πειθήνια όργανα του κάθε κομματικού αρχηγού και των συμφερόντων που κρύβονταν πίσω του.
Χθες λοιπόν, τώρα που η αρχηγική πίεση στο ΠΑΣΟΚ χαλάρωσε, οι βουλευτές απελευθερώθηκαν, δεν ψήφισαν κάποιες διατάξεις, με αποτέλεσμα η διάταξη που προέβλεπε την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, να μην περάσει. Και λοιπόν τι έγινε; Έπεσε μήπως η κυβέρνηση; Καταστράφηκε μήπως η χώρα; Τίποτε δεν συνέβη.
Όλα τελικά ήταν στην φαντασία μας, την οποία είχε καλλιεργήσει έτσι η προπαγάνδα του καθεστώτος.
Πέτρος Χασάπης
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ