23/04/2021

«Αστακός» η γκεστάπο υπό τον φόβο επίθεσης!

Array

Στέφανος Χίος

Αμερικανική πρεσβεία θυμίζει τις τελευταίες τέσσερις πέντε νύχτες το αγαπημένο τρίγωνο του αντάρτικου πόλης. Οι δρόμοι που καταλήγουν ή περιβάλλονται από την οδό Λουίζης Ριανκούρ (όπου στεγάζεται η σύγχρονη γκεστάπο «Task Force»υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ), τα στενά της Πανόρμου και τις παρόδους που καταλήγουν ή τέμνονται από την οδό Σεβαστουπόλεως κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μετά τις 9 το βράδυ και ως τις πρώτες πρωινές ώρες…

φρουρούνται από αστυνομικές δυνάμεις. Η αστυνόμευση γίνεται με διακριτικό τρόπο, για να μη δημιουργείται ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, όπως είναι οι εντολές από το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. Ομως για ένα έμπειρο μάτι μια βόλτα από εκεί οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Σύμφωνα με όσα διαπιστώσαμε από το ρεπορτάζ, στις γωνίες των δρόμων υπάρχουν παρκαρισμένα συμβατικά της ασφάλειας (τα γνωστά Citroen xsara), ενώ σχεδόν κάθε βράδυ εποχούμενος αστυνομικός με πολιτικά και σκούφο προχωρεί σε εξονυχιστικό έλεγχο των δικύκλων που βρίσκονται παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια ή έξω από δημόσια κτίρια και εταιρίες ξένων συμφερόντων. Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι φοβάται. Και δεν νομίζουμε ότι η πολιτική της ηγεσία (ο υπόλογος για τη ζούγκλα της πόλης Χρήστος Παπουτσής) κόπτεται για την περιουσία και τη ζωή των πολιτών. Η συγκεκριμένη αστική ζώνη είχε συγκλονιστεί το πρωινό της 30ής Δεκεμβρίου 2010 από εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν τοποθετημένος σε μαύρη μπαγκαζιέρα, την οποία αντάρτες πόλης των Πυρήνων της Φωτιάς είχαν κολλήσει σε δίκυκλο, που είχε κλαπείαπό το Γαλάτσι. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Τότε ήταν το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Τώρα (εάν υποτεθεί ότι οι εν υπνώσει ή οι εν απραξία «μαχητές πόλεων» έχουν επανέλθει) κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναχτυπήσουν σε ένα μέρος που πάντα τους έλκει. Από την εποχή της 17Ν (Μάρτιος 1992) ως σήμερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς του αντιτρομοκρατικού μηχανισμού κανένας δεν κάθεται στο γραφείο του αυτές τις μέρες. «Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών διεργασιών, πάντα είχαμε χτυπήματα. Ποτέ δεν ησυχάσαμε με τις βομβιστικές ενέργειες. Αρα δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι» καταλήγει η ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ