18/05/2021

Γ. Παναγιωτακόπουλος για Μόσιαλο: Κηπουροί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Array

307Στο Facebook, με αφορμή τις μαραθώνιες διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών για την επίτευξη συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση ο απερίγραπτος κ.Μόσιαλος έγραψε:

«Επτά ώρες συζήτηση για τις επικουρικές συντάξεις, ελάχιστη συζήτηση για τα εργασιακά και την αγορά εργασίας. Ελάχιστη συζήτηση για τα ασφαλιστικά προνόμια και τις επιδοτήσεις των ΔΕΚΟ. Καμιά συζήτηση για τους κοινωνικούς πόρους των ‘ευγενών’ ταμείων.

»Ο ‘στρουθοκαμηλισμός’ της πολιτικής ηγεσίας είναι πλέον απερίγραπτος. Η χώρα δεν θα αλλάξει πορεία, αν δεν υπάρξει σχέδιο ριζικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, της παραγωγικότητας και του εθνικού πλούτου. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το κρατικοδίαιτο μοντέλο ‘ανάπτυξης’ της χώρας. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας (να μην ξεχνάμε τους 1 εκατομμύριο ανέργους και τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που εργάζονται σε συνθήκες μαύρης αγοράς εργασίας).

»Είναι βέβαιο ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί σήμερα να κάνει να κάνει αυτά που δεν έκανε τα τελευταία 37 χρόνια.

»Δυστυχώς οι μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές φωνές δεν ακούγονται δυνατά παρόλο που η χώρα σήμερα τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ. Είναι αναγκαίο να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος μεταξύ αυτών των δυνάμεων στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς. Είναι απαραίτητη η άμεση επεξεργασία προτάσεων για το μέλλον της χώρας με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την διαφάνεια και ένα κοινωνικό κράτος που θα αναδιανέμει ευκαιρίες σε όλους και θα προστατεύει αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.»

Τι απαντά ο Παναγιωτακόπουλος:
Η αναζήτηση πολιτικού ρόλου οδηγεί σε απίστευτες γραφικότητες, όσους βρέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ από το πουθενά τα τελευταία δύο χρόνια.
Από αυτονομαζόμενοι σωτήρες της χώρας και αφού εντυπωσίασαν με τις αρνητικές τους αποδόσεις στα καθήκοντα που ανέλαβαν, προσπαθούν να μεταμορφωθούν σε όψιμους «εκσυγχρονιστές», διακωμωδώντας τις έννοιες της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.
Αυτοί που από σκληροί υποστηρικτές των μνημονίου έγιναν όψιμοι επικριτές του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή δήλωση του κ. Μόσιαλου.
Ανακάλυψε πρόσφατα ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει στη χώρα. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησε ο ίδιος μέχρι πριν λίγους μήνες διορισμένος στη θέση του κυβερνητικού απολογητή. Το ίδιο πολιτικό σύστημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να εμφανιστεί ως αλεξιπτωτιστής στην πολιτική ζωή της χώρας, όχι σαν εκλεγμένος βουλευτής αλλά σαν ευνοούμενος του πρώην Πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Αφού επιτέθηκε στους δημόσιους υπαλλήλους, αφού δικαιολόγησε τις απορίες των Γερμανών για το ότι οι Έλληνες έχουν δικό τους σπίτι, αφού υπερασπίστηκε τα κάθε λογής χαράτσια και το μεσοπρόθεσμο, αφού προσπάθησε να διαλύσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, αφού τελικά εγκατέλειψε μέσα σε μια νύχτα τον ευεργέτη του πρώην Πρωθυπουργό, προσπαθώντας να διασωθεί πολιτικά, σήμερα απειλεί ότι θα … αναλάβει πρωτοβουλίες για τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά!
Προφανώς θέλει να κατοχυρώσει την κεντροαριστερή θέση του κηπουρού, στον κήπο του πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει.
Κανένας πιο αχάριστος από αυτόν που ευεργετήθηκε (από το πολιτικό σύστημα)!
Κανένας πιο επικίνδυνος από αυτόν που ψάχνει δεξιά και αριστερά πολιτικούς ρόλους και δίνει τα ρέστα για την προσωπική του πολιτική διάσωση.
Κατανοούμε το αδιέξοδο και τη μοναξιά του αλλά όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός: Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ