9/05/2021

ΧΑΟΣ ΣΤΟ …ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Στασινός- 50 βουλευτές θα καταψηφίσουν την Κυριακή με την ανοχή Παπανδρέου!

Array
ceb3ceb1cf80 costa ricaΌπως ακριβώς σας τα λέγαμε χθες: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: “ΠΡΟΕΔΡΕ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ”…”Ε, ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ”!!
Βαρύ το κλίμα στο κόμμα – Κρίσιμη η ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων.
«Περπατάμε σε κινούμενη άμμο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει στην ψηφοφορία» με τον τρόπο αυτό επιχείρησε έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κυρίως, αναφορικά με την επικείμενη ψήφιση του νέου πακέτου σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.
Συγκεκριμένα, έως αυτή την ώρα δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν είτε να καταψηφίσουν, είτε να απέχουν είτε ακόμα και να παραιτηθούν εάν βρεθούν αντιμέτωποι με το δίλλημα «η ψηφίζεται περικοπή μισθών ή χρεοκοπούμε».
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επιτελείο της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έχει σχηματιστεί «κόκκινη λίστα» που περιλαμβάνει περίπου 50 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Δημήτρης Κουσελάς, Στάθης Κουτμερίδης, Δημήτρης Καρύδης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Βάσω Παπανδρέου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Αμοιρίδης Οδυσσέας Βουδούρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Για το λόγο αυτό, προκειμένου δηλαδή να καμφθούν οι αντιστάσεις, πέραν της συνεδρίασης της ΚΟ που θα γίνει αύριο προγραμματίζονται κοινές συναντήσεις των Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου με ομάδες βουλευτών.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι το πακέτο που θα κατατεθεί στην Βουλή και θα τεθεί για ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή ή την Δευτέρα δεν θα περιλαμβάνει λεπτομερώς τα μέτρα αλλά την γενική αρχή και τους δημοσιονομικούς στόχους καθώς επίσης και την διαδικασία του PSI. Στην ουσία θα ζητηθεί η δέσμευση των βουλευτών για τα μέτρα που θα έρθουν σε εφαρμοστικό νόμο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Αναλυτικά, το κείμενο που θα μπει σε ψηφοφορία θα περιλαμβάνει πέντε κεφάλαια αλλά θα ψηφιστεί ως ένα άρθρο. Το πρώτο κεφάλαιο θα περιγράφει την διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Στα επόμενα τέσσερα κεφάλαια θα περιγράφονται οι στόχοι για τα εργασιακά (μειώσεις κατώτατου μισθού – μετενέργεια), δημόσιο (απολύσεις), ασφαλιστικά (μειώσεις συντάξεων), φορολογικά (εξομοιώσεις φόρων κ.α.).
Επιπλέον, με το κείμενο θα επισυνάπτεται το κείμενο του προ – μνημονίου ώστε οι βουλευτές να αποφασίσουν εάν θα δώσουν την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Οικονομικών να το υπογράψουν. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποφευχθεί η τακτική που είχε ακολουθήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος πρώτα υπέγραψε το «Μνημόνιο Ι» δεσμεύοντας την χώρα και μετά ζήτησε την έγκριση της ολομέλειας.
http://www.newsbomb.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ