11/05/2021

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ- Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗΣ

Array

Την μετεγκατάσταση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου της Αθωνιάδας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, που λειτουργεί στις Καρυές του ΄Αγιου Όρους, στο Εκκλησιαστικό λύκειο Νεάπολης, αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη στους γονείς τους και στην διεύθυνση του σχολείου.
Φυσικά το υπουργείο και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου έδιεξαν από την αρχή της χρονιάς το τι σκοπό είχαν για την Αθωνιάδα και δεν έστειλαν ούτε τις βασικές ειδικότητες καθηγητών. Και επειδή η κ. Διαμαντόπουλου αδυνατεί να στείλει 3 καθηγητές ζητά από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να αλλάξουν σχολείο και να μεταφερθούν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές μέσω ανοιχτής επιστολής εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους λέγοντας πως θα παραμείνουν στο Άγιο Όρος μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς!
  Η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία συμπληρώνει φέτος 263 χρόνια ιστορίας στην Ελληνική Εκπαίδευση αποτελώντας και ένα από τα αρχαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Μέσα στο γενικότερο ξύλωμα κάθε τι ελληνικού και ιστορικού στοιχείου που επιχειρεί εδώ και καιρό η κ.Διαμαντοπούλου από το ελληνικό σχολείο, έβαλε στο μάτι και την Αθωνιάδα.
 Γιατί δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι μεταξύ των κορυφαίων μαθητών που θήτευσαν στη Αθωνιάδα ιδιαίτερη θέση κατέχουν ο Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Άνθιμος Ολυμπιώτης, ο Ιώσηπος Μοισιόδακας, ο Σέργιος Μακραίος, ο Αθανάσιος Πάριος, ο Δαμασκηνός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο Παΐσιος Καυσοκαλυβίτης, ο Ιωάννης Πέζαρος. Επίσης διατέλεσαν μαθητές ο Αθανάσιος ο Κουλακιώτης,  Κύριλλος Παπαδόπουλος και ο πρώτος Σχολάρχης της θεολογικής Σχολής της Χάλκης Κωνσταντίνος Τυπάλδος.  Μαθητής της Αθωνιάδας ήταν και ο  Ρήγας Φεραίος, η προσφορά του οποίου διαχρονικά αναγνωρίζεται ως ανεκτίμητη…
http://halkidikinews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5314:i-diamantopoyloy-eksorizi-toys-mathites-tis-athoniadas&catid=1&Itemid=5

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ