17/05/2021

Βραβεύουν τον υμνητή των γενοκτονιών της Ευρώπης…

Array

20120212-102522.jpgΒραβεύουν τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για τη Μακεδονία και τους Τουρκοκύπριους! Τον άνθρωπο που συμμετείχε στην γενοκτονια των
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου βραβεύεται ο Γάλλος ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ από το ..Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη Χώρα μας τα τελευταία έτη».
Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντιτ απόλαυσε ευρεία αποδοχή και δημοσιότητα όταν το 2010 τάχθηκε υπέρ της Ελλάδος, ασκώντας κριτική στον γαλλο-γερμανικό άξονα πάνω στην «υποκρισία» που επέδειξαν με την συνεχή πώληση οπλικών συστημάτων και τις δυσανάλογες επιτοκιακές πληρωμές.
Αν και οι τωρινές του δηλώσεις έχουν φιλελληνικό χαρακτήρα, ο κύριος Κον-Μπεντίτ στο παρελθόν έχει εκφράσει μια πληθώρα αμφιλεγόμενων θέσεων, ενάντιες με τις ελληνικές, όντας ένας….. από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε, επιχειρηματολογώντας υπέρ της κατάργησης του οικονομικού αποκλεισμού της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου και της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στις 8 Νοεμβρίου 2010, ο κύριος Μπεντίτ εξέφρασε την άποψη στο Euronews σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας, εμφανίζοντας την Κύπρο ως κύριο τροχοπέδη λέγοντας πως «το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Πράγματι, η Κύπρος δεν έχει πλέον σημασία, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα μεγάλο εμπόδιο. Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει πίεση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρχει άμεση οικονομική ανταλλαγή με την βόρεια Κύπρο. Για να γίνει αυτό, η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει πίεση για να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της βορείου Κύπρου. Μετά οι Τούρκοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους στους Ελληνοκύπριους. Η Τουρκία πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να βάλει στην ατζέντα της τη μείωση των στρατευμάτων στη Κύπρο»
Στο ζήτημα του μακεδονικού, στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο το 2008, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ο κύριος Μπεντίτ είπε σχετικά με το πρόβλημα πως: «Είναι γελοίο, όλοι γνωρίζουν ότι μέσα σε μια βδομάδα δεν θα αναβρεθεί η λύση που δεν έχει βρεθεί εδώ και τόσα χρόνια και πρέπει να παρθεί πια η απόφαση, Μακεδονία ίσον Μακεδονία και λέγεται Μακεδονία, αυτό πρέπει να το δεχθεί πλέον η Ελλάδα».
Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να ενθουσιαζόμαστε με την παραμικρή ένδειξη υποστήριξης και να καταλάβουμε πως η πραγματική υποστήριξη έρχεται χάρη σε σκληρή δουλειά και διπλωματία. Δεν είναι από τύχη που η λαϊκή σοφία γέννησε το γνωμικό, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».
http://paspartoy.blogspot.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ