15/05/2021

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1

Array

20120225-172451.jpgΑγαπητοί αναγνώστες, το παρακάτω κείμενο είναι το 1ο Άρθρο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 1, για το οποίο ο κ. Καρατζαφέρης διαρκώς το επαναλαμβάνει ότι το ψήφισε για να δοθούν μισθοί, συντάξεις επιδόματα κλπ τον Μάιο του 2010. Εκείνο που έχει σημασία είναι:

1ον. Δεν χρειαζόταν να το ψηφίσει το κόμμα του διότι το τότε ΠΑΣΟΚ είχε 160 βουλευτές και απαιτείτο απλή πλειοψηφία, όχι 180. Αυτά που έλεγε ότι είχε πληροφορίες ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ δεν θα το ψήφιζαν, είναι μάλλον φαιδρότητες και ανάξια σχολιασμού διότι τελικά από τα γεγονότα διαψεύστηκε.

2ον. Ότι το κόμμα του έκανε έκτοτε κολοτούμπες αυτό δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε για να εμπεδωθεί. Το λένε οι πράξεις του, οι κατά καιρούς δηλώσεις του και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν αφενός τη φθίνουσα πορεία του και αφετέρου την εξαφάνιση του από τη λίστα των δημοφιλών πολιτικών, για την οποία επαίρετο μέχρι πρότινος. Ο κόσμος έχει κρίση όσο και αν θέλουν μερικοί να το αγνοούν και φυσικά πληρώνει με το αντίστοιχο αντίτιμο όσους καπηλεύονται την εμπιστοσύνη του

3ον. Στο άρθρο αυτό και στο εδάφιο 4 αναγράφεται ότι δια του νόμου αυτού εξουσιοδοτείται ο υπουργός οικονομικών , ο Παπακωνσταντινου δηλαδή να «τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για
κύρωση» .
Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη παρότι έχει κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση !!!

Εσείς κύριοι δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίνες που τον καλείτε συχνά στα τηλεπαράθυρά σας και στα μικρόφωνα των Ρ/Φ σταθμών σας θα μπορούσατε να του κάνετε και αυτή την ερώτηση; Για ποιο λόγο δεν κυρώθηκε ακόμη από τη Βουλή ακόμη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 καθώς και όσες άλλες συμφωνίες υπογράφηκαν;

Υπόψη ούτε ο Σαμαράς το έχει ζητήσει και κατά συνέπεια είμαστε όμηροι του ότι έχει υπογράψει ο Παπακωνσταντίνου.
Όλες οι συμφωνίες κυρώνονται από τη Βουλή ακόμη και αυτές που τυχόν υπογράφονται μεταξύ της Ελλάδος και της Ζιμπάμπουε.
Καταλαβαίνετε τελικά τι μυστικές συμφωνίες μεταξύ των εταίρων – κυβερνώντων κλπ έχουν υπογραφεί.
Και όλοι τώρα ασχολούνται για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, με το όνομα του βουλευτή που έβγαλε το 1 εκατομ. ευρώ στο εξωτερικό ή τις πατάτες Νευροκοπίου που πουλήθηκαν σε χαμηλή τιμή στους Κατερινιώτες !!!

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3845
Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο πρώτο
Μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας
1. Με τη Δήλωση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 25η Μαρτίου 2010 και προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παράρτημα Ι, αποφασίστηκε για την οικονομική και τη δημοσιονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, η δημιουργία μηχανισμού στήριξης.
2. Με τη Δήλωση για τη στήριξη της Ελλάδας από τα κράτη−μέλη της Ζώνης του ευρώ που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την 11η Απριλίου 2010 και προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παράρτημα II στην αγγλική γλώσσα, και σε μετάφρασή της στην ελληνική γλώσσα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της παραγράφου 1 με την κατάρτιση κοινού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ελληνικές αρχές.
3. Για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης που συγκροτήθηκε σύμφωνα με τις Δηλώσεις των προηγούμενων παραγράφων, καταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχέδιο προγράμματος (Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής) το οποίο με επιστολές του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος διαβιβάστηκε, αφ’ ενός προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και αφ’ ετέρου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το σχέδιο προγράμματος προσαρτάται στον παρόντα νόμο ως Παραρτήματα III και IV, στην ελληνική γλώσσα.
4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη−μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση.

ΟΡΕΣΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ