15/05/2021

Διαψεύδει ο Βενιζέλος ότι υπήρχε “κρυφή” συμφωνία με το ΔΝΤ για επιβολή νέων φόρων

Array

20120225-205956.jpgΣαν άλλος ΓΑΠ ο υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα να εχει συμφωνήσει "παρασκηνιακά" με το ΔΝΤ να βάλει και νέους φόρους!

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικων βγάζοντας ανακοίνωση που διαψεύδει τη συμφωνία.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν απο την μια στο μυαλό τους την αποκάλυψη του Στρος Καν για το πρώτο δάνειο της Ελλαδας και απο την άλλη το "ξεμπροστιασμα" του Αλέξη Τσίπρα στον Βενιζέλο μέσα στη Βουλή για το πολυνομοσχεδιο του Οκτωβρίου, όταν και αποκαλύφθηκε ότι το ΔΝΤ δεν είχε ζητήσει το άρθρο 37 για τις εργασιακές σχέσεις!

Η ανακοίνωση Βενιζέλου για το δημοσίευμα:

“Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο, τάχα μου δήθεν, υπάρχει «κρυφή συμφωνία» του Υπουργού Οικονομικών με το ΔΝΤ για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την εξής δήλωση:

«Βασιλικότερος του Βασιλέως σε σχέση με τη ΝΔ, ο “Ελεύθερος Τύπος”, αποσιωπά κατά τρόπο προσβλητικό για τη νοημοσύνη των αναγνωστών του το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες διεξάγεται, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων που μετέχουν στην Κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνεναιτικό, σταθερό και μακροχρόνιο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Αποσιωπά, επίσης, το γεγονός ότι στις συζητήσεις αυτές λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και οι προτάσεις που έχουν γίνει από την ομάδα τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν για να εφαρμοστούν οπωσδήποτε, αλλά για να ληφθούν κι αυτές υπόψη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένα απλό, εύληπτο, σταθερό, δίκαιο, ορθολογικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο φορολογικό σύστημα.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός σε ορισμένους κύκλους, ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε βάναυσες αλλοιώσεις της πραγματικότητας και προσβολές κατά της κοινής λογικής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ