6/05/2021

Άρχισε ο αποικισμός της Ελλάδας…

Array
cover
(Αthens News)
Περισσότερα από 160 στελέχη των γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών είναι πρόθυμοι, να έρθουν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί ο ελληνικός φορολογικός μηχανισμός, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό «Wirtschafts Woche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Το περιοδικό φιλοξενεί δήλωση του Γερμανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Hans Bernhard Beus, ο οποίος εξηγεί ότι ένας βασικός παράγοντας είναι η γνώση μιας ξένης γλώσσας – μερικοί από αυτούς μιλούν ελληνικά – ενώ επιστροφή στην ενεργό υπηρεσία συνταξιούχων εφοριακών δεν πρέπει να αποκλειστεί.
Πολλοί από αυτούς προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-
Βεστφαλίας, του οποίου ο υπουργός Οικονομικών, κ. Norbert Walter-Borjans, συγκρίνει την Ελλάδα με την Ανατολική Γερμανία της δεκαετίας του ’90, σημειώνοντας ότι ακόμη και η Ανατολική Γερμανία εκείνη την εποχή ήταν “καχύποπτη” προς τη Δύση. “Στην Ελλάδα η καχυποψία θα είναι μεγαλύτερη, εν μέρει λόγω της ακατάλληλης γλώσσας που χρησιμοποιείται από κάποιους στη Γερμανία”, είπε.
Το άρθρο αναφέρεται επίσης σε μια εμπιστευτική έκθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία ο μηχανισμός είσπραξης των φόρων στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα προβληματικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ