12/05/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΑΣΥ, Αναγκαιότητα η αλλαγή του πλαισίου κρίσεων και προαγωγών στην ΕΛ.ΑΣ.

Array
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
    Η ΠΟΑΣΥ, λίγο πριν τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες είτε επισήμως με δηλώσεις δημοσίων προσώπων είτε παρασκηνιακά, τονίζει για μια ακόμα φορά ότι η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, δεν μερίμνησαν ούτε φέτος, ώστε να προστατευτεί η κορυφαία αυτή διαδικασία της αξιολόγησης της προσφοράς και των ικανοτήτων της διοίκησης αφενός από έξωθεν παρεμβάσεις αφετέρου δε με την αλλαγή του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών.
Μάλιστα, έχοντας όλοι μας γίνει μάρτυρες ανεπίτρεπτων καταστάσεων τα προηγούμενα χρόνια, μόλις χθες, κατά τη συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, θίξαμε το μείζον αυτό ζήτημα, υποστηρίζοντας την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας για ριζική αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου αξιολόγησης του αστυνομικού προσωπικού.
Η Ομοσπονδία μας τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της αντικειμενικοποίησης και του εκδημοκρατισμού της όλης διαδικασίας ώστε χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις να αναδεικνύονται στα ανώτατα αξιώματα της ΕΛ.ΑΣ. οι άριστοι και όχι οι φερόμενοι ως αρεστοί της εκάστοτε κυβέρνησης. Επίσης, προτείνουμε τη θεσμική κατοχύρωση μιας διαδικασίας ακρόασης και επιλογής του Αρχηγού του Σώματος από αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, ενώ συγκεκριμένες προτάσεις για τις κρίσεις των αξιωματικών και τη βαθμολογική εξέλιξη και αξιολόγηση όλου του αστυνομικού προσωπικού, διεξοδικά υποβάλλαμε και με τη συνολική μας πρόταση για τη Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είναι καιρός, αντί να παρακολουθούμε τις συνήθεις κοκορομαχίες για την επιλογή  Αρχηγού ή άλλων ανωτάτων αξιωματικών, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση εντός του Σώματος εφόσον ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την αξιοπρέπεια και την τιμή του ένστολου.
Άλλωστε, εκείνο που ενδιαφέρει τον Ελληνικό Λαό, είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων και των πράξεων όλων μας και όχι η όποια παραμονή ή μη, σε θέσεις και μάλιστα ανεξάρτητα από τον αν αξιολογείται θετικά ή αρνητικά η συμβολή ενός εκάστου στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ