18/05/2021

Ποιους να εμπιστευτούμε; Τους Κεντροδεξιούς ή τους Κεντροαριστερούς;;;

Array

samaras venizelos 2Υπάρχει μια αναμφισβήτητη αλήθεια. Αυτή είναι η σημερινή κρίση στην οποία μας έχουν οδηγήσει όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις του ίδιου πολιτικού συστήματος. Υπάρχει και μια δεύτερη αναμφισβήτητη αλήθεια. Ότι όλες αυτές οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ήταν είτε Κεντροδεξιές, είτε Κεντροαριστερές. Επομένως όλοι (Κεντροδεξιοί και Κεντροαριστεροί πολιτικοί) είναι συνυπεύθυνοι για την σημερινή οικονομική πτώχευση και ηθική κατάρρευση. Ποιους λοιπόν να εμπιστευτούμε; Τους υπεύθυνους Κεντροδεξιούς ή τους υπεύθυνους Κεντροαριστερούς;  Μάλιστα σήμερα, μετά την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αποδείχτηκε ότι όλες οι δήθεν αντιπαραθέσεις μεταξύ τους ήταν ένα καλοστημένο θέατρο και ότι στα παρασκήνια υπάρχει πλήρης συνεννόηση και συμπαιγνία; Αδιέξοδο!!!.

Αυτή τη στιγμή πραγματικά, δεν φαίνεται από πουθενά η λύση μέσα από το ισχύον σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Πως μπορείς άραγε να εμπιστευτείς τη ζωή σου και την περιουσία σου σε κάποιον…. που σε έχει εξαπατήσει και σε έχει κλέψει;; Τι είναι αυτό που μπορεί να μας πείσει ότι αυτό το πολιτικό σύστημα άλλαξε ξαφνικά και έγινε τίμιο και φιλολαϊκό;; Τίποτα. Αδιέξοδο!!!…

Πρέπει λοιπόν επιτέλους να αντιληφθούμε ότι στο εξής η όποια λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να αναζητηθεί έξω από αυτό το πολιτικό σύστημα. Και όταν λέμε πολιτικό σύστημα, δεν εννοούμε μόνο τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά κυρίως τους θεσμούς που γεννούν, διατηρούν και δεν τιμωρούν αυτά τα πολιτικά πρόσωπα.

Από εδώ και πέρα η μάχη θα πρέπει δοθεί μεταξύ εκείνων που υπερασπίζονται το ισχύον παλιό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα και εκείνων που θέλουν να το αλλάξουν με ένα νέο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα.

Από εδώ και πέρα η πολιτική σύγκρουση δεν πρέπει (και δεν έχει νόημα) να είναι η ψευτοαντιπαράθεση Κεντροδεξιών και Κεντροαριστερών, αλλά η αντιπαράθεση μεταξύ δημοκρατικών και ολιγαρχικών. Αυτό πρέπει να είναι πλέον το διακύβευμα και η νέα μορφή πολιτικού αγώνα.

Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πως χωρίς να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού, λύση προς όφελός του και έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει.

Το θέλουμε αυτό ή όχι;

Αν το θέλουμε, ας το ξεκινήσουμε.  

Πέτρος Χασάπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ