13/05/2021

Περιοδικό της γερμανόφωνης Ελβετίας στα χνάρια του …Focus! Προκλητικό δημοσίευμα προσβάλλει τους Έλληνες και τους γαλλόφωνους Ελβετούς.

Array

20120302-080306.jpgΠρόκειται για ένα προκλητικό, κακεντρεχές, απαίσιο σημερινό (01.03.2012) δημοσίευμα περιοδικού της γερμανόφωνης Ελβετίας -στα χνάρια του γερμανικού Focus… Η φωτογραφία είναι από το εξώφυλλο του εβδομαδιαίου περιοδικού Die Weltwoche.
Ο τίτλος του άρθρου είναι “Οι Έλληνες της Ελβετίας”, όμως δεν αναφέρεται στους Έλληνες, αλλά στους …Ελβετούς του γαλλόφωνου τμήματος της χώρας. Οι γερμανόφωνοι Ελβετοί θεωρούν πως οι γαλλόφωνοι γείτονές τους εργάζονται λιγότερο από αυτούς και, παρόλα αυτά, (απο)λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις -εξ ου και ο παραλληλισμός με τους “τεμπέληδες” και “καλοπερασάκηδες”…Έλληνες!

Στην φωτογραφία, ανήρ τίς με τα πόδια στο τραπέζι, με βλέμμα “cool”, λευκό κρασάκι στο ποτήρι και (σημαντική λεπτομέρεια που είδαν οι παρατηρητικοί) γυναικείο στηθόδεσμο κάπου ανάμεσα στα άτακτα πεταμένα βιβλία επάνω στο γραφείο… Τυπικός Έλληνας (ή
γαλλόφωνος Ελβετός) εργαζόμενος, κατά τον συντάκτη του άρθρου. Κατάπτυστο…

Οι τοπικές Ελληνικές Αρχές (Πρεσβεία, Προξενείο) -και όλοι εμείς- θα πρέπει να προβούμε σε διαβήματα διαμαρτυρίας. Είναι θέμα τιμής, αξιοπρέπειας – όσο ανυπόληπτο κι αν είναι το συγκεκριμένο περιοδικό.
Εάν καθόμαστε να τρώμε καρπαζιές αδιαμαρτύρητα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Ήδη τα ΜΜΕ της γαλλόφωνης Ελβετίας άρχισαν ν’ απαντούν…

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Γιώργος Σγούρδος
μέλος Σπίθας Λωζάννης
http://spitha-suisse.blogspot.com/

Υ.Γ: Η ιστοσελίδα του ελβετικού περιοδικού: http://www.weltwoche.ch/
Η αντίδραση της γαλλόφωνης πλευράς: http://www.20min.ch/ro/news/suisse/story/26601436

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ