12/04/2021

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Τσιπ στους μαθητές για να ξέρουν οι γονείς πότε λείπουν από την τάξη .

Array

rfid tag on t shirt

Σχόλιο ID-ont: Αυτό το πλινθίο (τσιπάκι) μπορεί να είναι ίδιο με εκείνο που βρήκαμε σε πουκάμισο που αγοράσαμε από Super Market στην Ελλάδα.

Μπορεί να είναι ίδιο με αυτό που βρήκαμε μέσα στη σόλα παπουτσιού που αγοράσαμε από Super Market στην Ελλάδα.

Είτε είναι της ίδιας τεχνολογίας, είτε είναι διαφορετικά, νομίζουμε ότι οι εξής παρατηρήσεις είναι καίριες, σχετικά με αυτό το θέμα:

α) Το μήνυμα που στέλνει το τσιπάκι στο κινητό του γονιού περνάει μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και από Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Γνωρίζετε περιπτώσεις που παραβιάστηκαν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στη χώρα μας και σε άλλες χώρες; Αυτονόητη για όλους μας η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, κατά συνέπεια αυτονόητος και ο κίνδυνος που προκύπτει, αυτονόητη λοιπόν, κατά

τη γνώμη μας, και η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν αυτά τα συστήματα. Το μήνυμα κάλλιστα μπορεί να ΜΗΝ φτάσει στο κινητό του γονιού, ή να φτάσει αλλοιωμένο/τροποποιημένο, λόγω “παρέμβασης” των διαχειριστών αυτών των συστημάτων ή των παρείσακτων χάκερς.
β) 3 μαθητές αποφασίζουν να κάνουν κοπάνα από το σχολείο τους. Βγάζουν τις μπλούζες τους, τις δίνουν σε έναν τέταρτο συμμαθητή τους και αυτός τις περνάει από την “πύλη ανάγνωσης” των πλινθίων (τσιπάκια). Οι γονείς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους είναι στο σχολείο και τα παιδιά ΔΕΝ είναι στο σχολείο. Ποια θα είναι η συνέπεια;
– “Α! αυτό το σύστημα δεν είναι τέλειο! Μπορούν οι μαθητές να το ξεγελάσουν.”
– “Μόνο το εμφυτεύσιμο τσιπάκι είναι η λύση”…

Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να συναινέσουμε σε τέτοια συστήματα “ρίχνοντας νερό στο μύλο” του εμφυτεύσιμου…

Σάο Πάολο (AP) – Οι μαθητές σε μια πόλη στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας χρησιμοποιούν στολές με ενσωματωμένο τσιπ εντοπισμού που ειδοποιούν τους γονείς αν λείπουν από την τάξη, δήλωσε ο γραμματέας εκπαίδευσης της πόλης.

Είκοσι χιλιάδες μαθητές σε 25 από τα 213 δημόσια σχολεία της Vitoria da Conquista άρχισαν ν αφοράνε T-shirts με τσιπς από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, δήλωσε από το τηλέφωνο ο γραμματέας Coriolano Moraes.

Μέχρι το 2013, το σύνολο των 43.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων της πόλης, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα T-shirt με το ενσωματωμένο τσιπ, πρόσθεσε.

Τα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (RFID) σε “έξυπνες στολές” δίνουν την δυνατότητα σε ένα υπολογιστή να γνωρίζει πότε τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο και στέλνει ένα μήνυμα κειμένου σε κινητά τηλέφωνα. Οι γονείς, επίσης, ειδοποιούνται αν τα παιδιά δεν εμφανίζονται 20 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος με το ακόλουθο μήνυμα: “Το παιδί σας δεν έχει ακόμη φτάσει στο σχολείο”.

“Έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά δεν κάθονται να δουν αν πράγματι εισήλθαν στο κτίριο, επειδή πάντα φεύγουν βιαστικοί για να πάνε στη δουλειά τους στην ώρα τους», δήλωσε ο Moraes σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. “Πάντα μένουν έκπληκτοι όταν ακούνε ότι τα παιδιά τους λείπουν από την τάξη.

Ένα ένας μαθητής απουσιάσει από την τάξη τρεις φορές οι γονείς θα κληθούν να εξηγήσουν τις απουσίες. Αν αποτύχουν να το πράξουν, το σχολείο μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές, είπε ο Moares.

Η κυβέρνηση της πόλης δαπάνησε 670.000 δολάρια για να σχεδιάσει και να φτιάξει τα T-shirt με το μικροτσίπ, είπε.

Τα τσιπ, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των κατοικίδιων ζώων σε πολλές χώρες, τοποθετούνται κάτω από το έμβλημα του σχολείου ή σε ένα από τα μανίκια κάτω από τη φράση που λέει:. “Η Εκπαίδευση δεν μεταμορφώνει τον κόσμο. Η Εκπαίδευση αλλάζει τα άτομα και τα άτομα μεταμορφώνουν τον κόσμο. “

Τα T-shirts, μπορούν να πλένονται και να σιδερώνονται χωρίς να καταστρέφονται τα τσιπ, δήλωσε ο Moraes, προσθέτοντας ότι τα τσιπ έχουν ένα “σύστημα ασφάλειας που καθιστά σχεδόν αδύνατη κάθε επέμβαση.”

Ο Moraes, δήλωσε ότι η Vitoria da Conquista είναι η πρώτη πόλη στη Βραζιλία “και ίσως στον κόσμο” που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει ένα καινούργιο δρόμο, γιατί έχουμε λάβει πολλές αιτήσεις από όλη τη Βραζιλία για πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημά μας», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ