12/04/2021

Συγκινήσεις κι απορίες, ερωτηματικά και ανησυχίες.

Array

nea yorki ellinismos timise parelasi 25i martioy 2631085 bΗ καλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, έγινε φέτος (στην Νέα Υόρκη). Τι κρίμα που δεν μπόρεσε να την παρακολουθήσει ο Ελληνικός λαός! Τάδε έφη………..

Πέρασαν κι αυτές οι μέρες. Γεμάτες συγκινήσεις, ενθυμήματα άλλων εποχών, καταδύσεις στις σελίδες της Ιστορίας, αλλά και θλίψεως. Βλέποντας τις φωτογραφίες από την μεγαλειώδη παρέλαση στην Νέα Υόρκη, τα στολισμένα άρματα και τις υπέροχες στολές που φορούσαν τα Ελληνόπουλα, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρελαύνοντας γεμάτα καμάρι, μας συνεπήρε ένα κύμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, μαζί με ένα τσίμπημα ζήλειας και θλίψης στην καρδιά μας.

Είδαμε ότι οι Έλληνες, όταν λειτουργούν σ΄ένα περιβάλλον με Ελευθερία, χωρίς όπλα στον κρόταφό τους, μεγαλουργούν και θαρρείς ότι αστράφτουν. Εντύπωση μου έκαναν οι τόσες πολλές Ελληνικές σημαίες, μάλιστα μια κυρία είχε την σημαία στο σκουλαρίκι, και δεν είχε καν συλληφθεί! Τόση πολλή Ελλάδα, νομίζω ότι πουθενά δεν έχουμε δει. Τι κρίμα για μας…

Μας συγκίνησαν ακόμα –και τους πρέπουν πολλά συγχαρητήρια-,και τα παιδιά της Καλλιθέας, όπου έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο, με δάκρυα στα μάτια. Άλλη ευχάριστη έκπληξη ήταν και από το Λύκειο Ληξουρίου, όπου τα παιδιά διάλεξαν τον δικό τους δρόμο αξιοπρέπειας. Σε όλες τις παρελάσεις, θαρρώ ότι διέκρινα μια σοβαρότητα και μια αποφασιστικότητα από την νεολαία μας, που μας δίνει ελπίδες.

Ανήμερα μας συγκίνησε και ο Αλέξανδρος , με το καινούργιο βιντεάκι του, (φιλικά Αλέξανδρος) όπου μας έκανε πάλι να κλάψουμε και να προβληματιστούμε. Νάσαι καλά Αλέξανδρε, μικρέ μας φίλε, είθε το παράδειγμά σου να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά, ώστε να γεμίσουμε πολλούς Αλέξανδρους, αντάξιους του ιερού και μεγάλου ονόματος, που έχει αποτυπωθεί με χρυσά γράμματα, πάνω σε όλη τη γη.

Ρίγη συγκίνησης μας προκάλεσαν και οι έφεδροι μας, των ειδικών δυνάμεων, σε Φάληρο και Θεσσαλονίκη. Παρέλασαν σε άψογους σχηματισμούς , πεζή ή σε οχήματα εποχής, με υπερηφάνεια και αθεράπευτη αγάπη για την Πατρίδα. Ανεξαρτήτως ηλικίας και κιλών, για μας είσαστε πάντα τα ελπιδοφόρα παιδιά μας και αδέλφια.

Η παρέλαση στο Σύνταγμα, πρέπει να ήταν η πιο μοναχική και θλιβερή παρέλαση, όλων των εποχών. Συνήθως οι παρελάσεις γίνονται με ελεύθερη, χαρούμενη προσέλευση του κόσμου, ώστε να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και να τιμήσουν και τους ήρωες τους που έπεσαν για την Ελευθερία της πατρίδος. Παρέλαση με οπλοπολυβόλα και ελεύθερους εκτελεστές στις ταράτσες, είχαμε κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Αυστηρά ελεγχόμενες, είχε ο Χίτλερ, ο Τσαουσέσκου και εξακολουθούν να έχουν ανάλογα με την δική μας, και η Βόρεια Κορέα.

Είπα ελεύθερους σκοπευτές, και έχω μια ανησυχία, σχετικά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τις εκλογές.

Αν δεν υπάρξει αθρόα και αυθόρμητη προσέλευση των ψηφοφόρων στις συγκεντρώσεις, θα προσάγονται βιαίως, και αν ναι, ποιοι; Οι έφηβοι και οι ενήλικες άρρενες, ή και τα γυναικόπαιδα, οι έγκυες και οι λεχώνες;

Οι συνταξιούχοι έτσι και αλλιώς προσέρχονται προθύμως, από βαθέως όρθρου κιόλας, σε όλες τις ψηφοφορίες, ένεκα απειλής περί διακοπής της πενιχράς  τους σύνταξης. Στα εκλογικά τμήματα –φαντάζομαι ότι θα συνεχιστεί η ύπαρξη των σκοπευτών-, σε περίπτωση άρνησης παραλαβής και ρίψεως στην κάλπη συγκεκριμένων ψηφοδελτίων, ο απείθαρχος θα πυροβολείτε στο Δόξα Πατρί, κατάστηθα ή μόνο στα πόδια, για εκφοβισμό και συνετισμό , των υπολοίπων;

Είπα παραπάνω Κορέα, και αναρωτιέμαι, όταν και ΑΝ πεθάνει κάποιος από δαύτους, μήπως μας υποχρεώσουν να κλαίμε το ίδιο γοερά, στους δρόμους. Τονίζω το ΑΝ, γιατί θα βλέπετε και σεις ότι είναι δυσκολοπέθαντοι! Υποψιάζομαι, μήπως οι συνελεύσεις στη Βουλή, είναι απλά πάρτυ Βρικολάκων. Όποιος ασχολείται με τα Μεταφυσικά και Παράξενα, μπορεί να το ψάξει, ώστε να ξέρουμε και μεις και να φροντίσουμε ν άλλάξουμε την σύνθεση: γιαούρτι, αυγά, ξύλο καρέκλας, και να την κάνουμε: σκόρδα, σταυρό και ξύλο λεύκας.

Είπα σκόρδα και θυμήθηκα τζατζίκια και κοντοσούβλια. Κάπου πήρε το αυτί μου, ότι θα φορολογήσουν τις ψησταριές. Υπάρχει περίπτωση το Πάσχα να βάλουν φόρο στο ψήσιμο του οβελία; Όταν λένε ψησταριές, εννοούν  τις κτιστές, ή και τις μικρές φορητές, που έχουν πολλοί στα μπαλκόνια τους, για να ψήνουν μπριζολάκια;

Όποιος ξέρει παρακαλώ να με διαφωτίσει, έχω στον πάγκο της κουζίνας μου μια τοστιέρα και μια φρυγανιέρα, υπάρχει περίπτωση να φορολογηθώ και πόσο;

Είπα μπαλκόνια, και θέλω να ξέρω, αν τώρα λόγω καλοκαιρίας που θ άρχίσουμε να βγαίνουμε στις βεράντες μας, φορολογηθούμε για παράνομη προσέλευση και διαμονή μπαλκονιού, και αν υπάρχει όριο στα άτομα και στο χρόνο της διαμονής τους.

Είπα βεράντες και έχω άλλη μια απορία.  Έχω στο μπαλκόνι μου ένα μακρόστενο τραπέζι με τέσσερις καρέκλες, πλαστικά, έχω δέκα γλάστρες,  μία σημαία (πάντα), ένα δοχείο απορριμάτων, μια σκούπα με φαράσι, και ένα ζευγάρι σαγιονάρες, από τις φθηνές. Κινδυνεύω με φορολόγηση, και πόσο θ άθελα να ξέρω.

Αυτά για την ώρα με τις αφελείς μου απορίες.

Με εκτίμηση

Αγγελική Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ