13/04/2021

ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Τροπολογία Σαχινίδη για να πληρώνονται πρώτα οι δανειστές!

Array

unnamed file.docΤο χειρότερο σενάριο υλοποιούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με την συνδρομή της ΔΗΜΑΡ, καθώς συναινούν στην κατά προτεραιότητα πληρωμή των δανειστών και ότι περισσέψει να δίνεται για τις άλλες δαπάνες! Στη ζούλα ο Υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή τροπολογία για «κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, προκειμένου να διατηρείται και να ενισχύεται η δημοσιονομική σταθερότητα».

Με την τροπολογία που θα ψηφιστεί σε λίγο δημιουργείται κλειστός ειδικός λογαριασμός από τον οποίο δεν θα διενεργείται καμία άλλη πληρωμή. Η χρηματοδότηση του λογαριασμού θα είναι από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και από τα ποσά που θα δίνει το ελληνικό Δημόσιο για τα δάνεια.

Η τροπολογία αναφέρει: «ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο «Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους», που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, των πράξεων διαχείρισης, των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Έσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους. με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία κίνησης του λογαριασμού αυτού για την πληρωμή του Δημοσίου χρέους και κάθε αναγκαίο θέμα για τη λειτουργία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ