13/04/2021

Το πλήρες πρωϊνό που είχαν υποσχεθεί στα σχολεία έγινε τοστ γιατί δεν υπήρχαν .. κυλικεία!

Array

1 mathitis1Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Εδώ ο κόσμος υποφέρει, δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του που βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση μέσα στο σχολείο τους και το Υπουργείο Παιδείας μας εμπαίζει κανονικά.

Το Υπουργείο είχε υποσχεθεί να διανείμει σε 18 σχολεία της Αττικής ένα πλήρες πρωινό γεύμα, με γάλα, δημητριακά, μπισκότα, σάντουιτς και φρούτα, προκειμένου να βοηθηθούν τα παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Τελικά, το πλήρες πρωινό γεύμα μετατράπηκε σε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, βραστή γαλοπούλα και τυρί γκούντα, ενώ τα σχολεία έγιναν 10.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το τοστ διανέμεται όχι σε 18 δημοτικά και νηπιαγωγεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, αλλά σε 10, αυτά που δεν είχαν κυλικεία. Το κολατσιό διενέμει εταιρία έπειτα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας τονίζουν ότι αποφασίστηκε τελικώς να γίνει η διανομή του τοστ αντί για το πρωινό γεύμα, επειδή αρκετά από τα σχολεία που είχαν επιλεγεί δεν διέθεταν κυλικεία και ψυγεία. «Θα υπήρχε ο κίνδυνος να αλλοιωθούν τρόφιμα όπως φρούτα, γιαούρτι, γάλα που είχε σχεδιαστεί να προσφέρονται στους μαθητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ