19/04/2021

Επιβεβαίωσε την πρόθεση για αλλαγή του ασφαλιστικού ο Νικολόπουλος.

Array

nikolopoulosO Bουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας μιλώντας στη Βουλή βρήκε την ευκαιρία  – όπως σχολίασαν αρκετοί Βουλευτές – να αναπτύξει τις βασικές πτυχές του Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για το Ασφαλιστικό.

 «Σήμερα μετά από μια καταστροφική πολιτική δυο ετών απαιτείται για το Ασφαλιστικό μια νέα παρέμβαση, μια νέα αρχή, νέα πολιτική.

Στον πυρήνα της πολιτικής μας αυτής βρίσκεται η προστασία της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας.

Αξιοπρέπεια στη σχέση ασφαλισμένου και συνταξιούχου με το κράτος σημαίνει εξυπηρέτηση χωρίς ταλαιπωρία με απλές και κατανοητές διαδικασίες.

Αξιοπρέπεια για τον συνταξιούχο σημαίνει επαρκή και δίκαιη σύνταξη.

Κοινωνική δικαιοσύνη για τον ασφαλισμένο είναι να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία «το δικαίωμά του στις συντάξεις» ως βασικό περιουσιακό του στοιχείο.

Η Νέα Δημοκρατία για να αντιμετωπίσει τη σημερινή πολυπλοκότητα, τον υψηλό κόστος λειτουργίας, τη χαμηλή αποδοτικότητα των εισφορών και την υψηλή εισφοροαποφυγή θα προωθήσει ένα βιώσιμο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο θα είναι:

Α) Απλό στη δομή του

Β) Διάφανο και λειτουργικό στις διαδικασίες του

Γ) Ψηφιοποιημένο στις συναλλαγές του, για παροχή υψηλού επιπέδου άμεσες υπηρεσίες στον Ασφαλισμένο.

Δ) Με θέσπιση κινήτρων για την αξιοποίηση και Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, υπό την προϋπόθεση ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία τους.

Παραμένει δεδομένη η προσήλωσή μας στο Δημόσιο, Καθολικό και Κοινωνικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού μας συστήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ