11/04/2021

ΝΔ. Η άλλη όψη του «λεφτά υπάρχουν»…

Array

2012031104223 120248601 type12128Τον τελευταίο καιρό και εν όψει εκλογών, ηγετικά στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει μια ακατάσχετη παροχολογία, μη αντιδρώντος και προφανώς με την συναίνεση του κ. Σαμαρά. Ο πανικός που έχει δημιουργήσει η κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, η οριστική απομάκρυνση του στόχου της αυτοδυναμίας και ο οριστικός εναγκαλισμός με το ΠΑΣΟΚ, οδηγούν πλέον τα ηγετικά στελέχη του κόμματος στο να υπόσχονται πράγματα που φυσικά δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ποτέ και ακόμα δεν άρχισε η επίσημη προεκλογική περίοδος. Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμα.
Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα ethnos.gr, ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ (και μόνο κατά τον τελευταίο μήνα) έχουν υποσχεθεί:
– Τη μείωση του ΦΠΑ και των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων.
– Την αποκατάσταση των συντάξεων των χαμηλο-συνταξιούχων που επλήγησαν…. από τις περικοπές. Πρόκειται για δέσμευση που έχει δώσει εδώ και καιρό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.
– Την επιστροφή των επιδομάτων που ελάμβαναν οι πολύτεκνοι.
 
– Την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ.
– Το πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων για πέντε χρόνια.
– Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στα επίπεδα των ευρωπαϊκών χωρών.
– Την επανεξέταση των συντελεστών φορολογίας κληρονομιάς και γονικής παροχής στην κατεύθυνση της απλούστευσης και της μείωσης.
– Την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστησαν λόγω του psi οι μικρο-ομολογιούχοι.
– Την επιστροφή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για τη μοναδική εξαγγελία για την οποία ο κ. Σαμαράς παρουσίασε ισοδύναμο μέτρο και το οποίο -όπως είπε- θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στον ηλεκτρονικό τζόγο.
– Την επανεξέταση αμέσως μετά τις εκλογές των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων των αστυνομικών.
Δηλαδή, το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμα είναι η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στα προ του μνημονίου επίπεδα, η πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων και η μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων που είχε υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής το 2004 (τι θυμόμαστε τώρα;).
Επομένως, μην σκάμε. Λεφτά υπάρχουν.
Ευτυχώς που ο λαός ξύπνησε και δεν «μασάει» πλέον, διαφορετικά, αν παρέμενε εύπιστος και ψήφιζε ΝΔ, θα είχαμε νέο φαινόμενο Ντε Λα Ρούα, μετά τις εκλογές.
Ευτυχώς και για την ΝΔ!!! 
Πέτρος Χασάπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ