Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
Array

Δία Βίου Ανελλήνιστοι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την Σοφία
Μου έστειλαν αυτό το μείλ από τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων.
Και σας το στέλνω. Το ακριβώς από κάτω εισαγωγικό σχόλιο είναι δικό μου.
Η φετινή χρονιά υπό την άννα διαμαντοπούλου (με μικρό “α” και μικρό “δ”) ήταν η χειρότερη από την ίδρυση του Οργανισμού ΕΔΒ.
Πολύ φυσικό αυτό, αφού η χρονιά είχε την ενέργεια της απόλυτα χειρότερης ηγεσίας που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Παιδείας. Είναι η πρώτη που παραδέχθηκε, αναρτώντας το στο όνομα του υπουργείου, ότι με την δική της μεθόδευση οι μαθητές θα μένουν Δια Βίου μεταεξεταστέοι.! Δια Βίου θα πηγαίνουν στο σχολείο για να μάθουν και πάλι αποτέλεσμα
δεν θα υπάρχει (για αυτό η ίδια το παιδί της το πήγε στο ιδιωτικό του Γείτονα και το έβαλε σε international bacalorea, που δεν είχε σχέσεις με τον Δια Βίου αναλφαβητισμό που παρήγαγε αυτή για τα παιδιά των άλλων )
Ο οργανισμός κλείνει, σε λίγο θα κλείσουν και τα σχολεία και η χειρότερη των χειροτέρων μετέφερε τη δυσοίωνη και σκοτεινή ύπαρξή της για να μεθοδεύσει κι αλλού την καταστροφή.
Ένας περιφερόμενος δήμιος που ανέλαβε να ρίξει τη χαριστική βολή στην ανύπαρκτη ανταγωνιστικότητα και να ρημάξει ό,τι ακόμα υπάρχει από την πάλαι ποτέ κραταιά ελληνική ναυτιλία.

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Ε.Δ.Β.
Ανακοίνωση.
Σε λίγες ώρες ο Ο.Ε.Δ.Β. Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, θα αποτελεί παρελθόν, καταργείται οριστικά.
Μετά από 75 χρόνια η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής «πετάει μακριά», γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη μνημονιακή εκπαίδευση. Η μόρφωση θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά. Το … Μέλλον είναι μόνο το … «ηλεκτρονικό βιβλίο» και οι «διαδραστικοί πίνακες».
Οι εργαζόμενοι στον Ο.Ε.Δ.Β. που όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσαν και διένειμαν τρία (3) δισεκατομμύρια βιβλία σε εκατομμύρια μαθητές, αποχωρούν περήφανοι για τη συμβολή τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος (μέσο κόστος κάθε βιβλίου 0,70 €), για την απουσία διαφθοράς και διαπλοκής τους, για το ότι κατόρθωσαν να περισώσουν από τον ιδιωτικό φορέα, την ιστορία των σχολικών βιβλίων, δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) πρωτότυπα έργα ζωγραφικής που κοσμούσαν κάποτε τα σχολικά βιβλία (Τσαρούχης, Γκίκας, Γραμματικόπουλος, Τάσος κ.λ.π.), τριάντα χιλιάδες (30.000) βιβλία, πολλά σπάνιων εκδόσεων, που αποτελούν πλέον περιουσία του ΥΠΔΒΜΘ και υπάρχει ιστορική ευθύνη στην πολιτική ηγεσία να τα διαφυλάξει και αξιοποιήσε.
Οι εργαζόμενοι αποχωρούν με πίκρα και ανησυχία, για το μέλλον της έκδοσης και διανομής των σχολικών βιβλίων. Ζήσανε τη φετινή χρονιά, τη χειρότερη από ιδρύσεως του Ο.Ε.Δ.Β., που τα βιβλία στάλθηκαν με τεράστια καθυστέρηση, που τα λάθη και οι παραλείψεις των ιθυνόντων στοίχησαν εκατομμύρια στους Έλληνες πολίτες, προάγγελος των όσων πρόκειται να επακολουθήσουν τη φετινή χρονιά που εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ χειρότερη από κάθε πλευρά.
Οι εργαζόμενοι αποχαιρετούν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώντας τους για την πολύχρονη συνεργσία και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα για μία ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ στην υπηρεσία του λαού. Η κουκουβάγια της σοφίας και της αρετής, ελπίζει να μην ξεχασθεί και ονειρεύεται τη μέρα που σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές-επιτηρητές-τροϊκανούς, θα ξανακληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την εκπαίδευση των μαθητών.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μάκης Λυκόπουλος Σταύρος Ευσταθόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ