Καν΄το όπως ο Άδωνις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλείεται κάποιος να κάνει διαρκώς λάθος. Ακόμα και τα σταματημένα ρολόγια δύο φορές την ημέρα δείχνουν τη σωστή ώρα

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«δημοκρατία»

O Άδωνις Γεωργιάδης είναι υπουργός Ανάπτυξης· με κάπως «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες μεν, αλλά παραμένει υπουργός. Και αυτό δείχνει την ευρυχωρία της πολιτικής σκηνής της πατρίδος, η οποία δίνει πολλές ευκαιρίες σε αποφασισμένους ανθρώπους, που θέλουν κολασμένα να διακριθούν.

Αν θεωρηθεί επιτυχία το να γίνεις υπουργός (κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση σε μια χώρα που χρεοκόπησε λόγω των… επιτυχημένων πολιτικών της), τότε ο κ. Γεωργιάδης είναι επιτυχημένος. Η ατραπός που ακολούθησε για να φτάσει στον κολοφώνα της δόξης του είναι ασφαλής: υιοθετείς (όχι ταυτόχρονα, αλλά διαδοχικά, σε συγκυρία που θα υποδείξουν το ένστικτο και οι εξελίξεις) και το μεν και το δε. Γίνεσαι «λαϊκιστής» και «ψύχραιμος» και «ανεύθυνος» και «υπεύθυνος» και «αντιδραστικός ακροδεξιός» και «προοδευτικός συντηρητικός» με σύστημα 1-2-Χ. Η πολιτική σε τριπλή παραλλαγή δεν αφήνει περιθώρια στην αστοχία.

Τα παραπάνω ήρθαν αυθορμήτως στον ημέτερο νου όταν είδα την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη στο twitter, που έγραφε: «Βλέποντας τις εικόνες αυτών που συγκεντρώθηκαν και άρχισαν να πατούν και να καίνε τις μάσκες, σκέφθηκα πως πάνω κάτω η ίδια νοοτροπία βρίσκεται πίσω από κάθε αντίδραση. Όχι στις Ανεμογεννήτριες, Όχι στις Επενδύσεις, Όχι στην Ε.Ε., Όχι στο ΝΑΤΟ, Όχι στο ένα, Όχι στο άλλο! Γενικά Όχι!» Η έμπνευση που παρείχε η υπουργική ανάρτηση δεν πήγε χαμένη, διότι θύμισε σε τμήμα του εκλογικού ακροατηρίου του ότι η μαγική λέξη «ΟΧΙ» κυριαρχούσε στην προεκλογική καμπάνια του το 2010, όταν ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός». Το βασικό σύνθημα ήταν «Όχι τζαμί στον Βοτανικό». Στην προεκλογική αφίσα του (εικόνα 3) δέσποζαν η φωτό του κ. Γεωργιάδη και ένας μιναρές και υπήρχε η δέσμευση-υπόσχεση-προειδοποίηση ότι η υπερψήφισή του ήταν η μόνη λύση για να μη γίνει το κέντρο των Αθηνών «το μεγαλύτερο ισλαμικό γκέτο των Βαλκανίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με διάταξη που ψήφισε ο Αδωνις Γεωργιάδης (στις 4/8/2016) ήρθησαν τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό…

keimeno liakos2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ