Μικρή πιθανότητα για «Μεσογειακό Τυφώνα» στην Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έκανα λόγο ακόμα και για τυφώνα στην Ελλάδα το αμέσως προσεχές διάστημα, δημοσιεύματα που μάλιστα έγιναν αντικείμενο αντιπολιτευτικής προπαγάνδας με απαξιωτικά σχόλια στο διαδίκτυο, η πιθανότητα για τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ μικρή.

F0D61B00 6D4A 44F4 B630 9D1A9B0D1427

Αυτή λοιπόν που έσπευσαν να πουν, «ακόμα και τυφώνας θα μας βρει με τον Μητσοτάκη», μπορούν να επανέλθουν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με το αστεροσκοπείο Αθηνών, η πλειονότητα των διαθέσιμων προγνωστικών μοντέλων δείχνει μη ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός medicane «Μεσογειακός Τυφώνας» δηλαδή (όπως είναι διεθνώς γνωστό το φαινόμενο από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) στο Ιόνιο Πέλαγος και ειδικά κοντά στις ακτές της χώρας μας.

Το medicane είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται μία ή δύο φορές τον χρόνο και πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό σύστημα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες. Κύριο χαρακτηριστικό των medicanes, είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ