Αστυνομικοί έριξαν Κούρδους από ελικόπτερο και το περιστατικό ¨παραχώνεται¨…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόταση για έρευνα του περιστατικού με το πέταγμα από το ελικόπτερο των Σιμπάν και Τουργκούτ απορρίφθηκε από τα κόμματα ΑΚΡ και ΜΗΡ

Η πρόταση που υπέβαλε το κόμμα HDP για διερεύνηση του περιστατικού στο οποίο πετάχτηκαν από το ελικόπτερο οι Σερβέτ Τουργκούτ που πέθανε και Οσμάν Σιμπάν που έχει χάσει τη μνήμη του, απορρίφθηκε με τις ψήφους των κομμάτων ΑΚΡ και ΜΗΡ.

Στο αιτιολογικό της πρότασης αναφέρεται πως το πέταγμα του Σερβετ Τουργκούτ που έχασε τη ζωή του και του Οσμάν Σιμπαν από το ελικόπτερο, επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων και από τη βεβαίωση του νοσοκομείου. Επίσης καταγράφεται πώς “Την ώρα που στην Τουρκία αυξάνονται τα περιστατικά βασανιστηρίων και κακής συμπεριφοράς με δράστες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, το συνεχιζόμενο “καθεστώς της ατιμωρησίας”, προκαλεί βαθιά κοινωνική ανησυχία. Τελευταίο τέτοιο περιστατικό συνέβη όταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 οι συλληφθέντες στο Τσατάκ του νόμου Βαν, Σερβετ Τουργκούτ και Οσμάν Σιμπαν ρίχτηκαν από το ελικόπτερο”

…..

http://mezopotamyaajansi24.com/tum-haberler/content/view/111786

7/10/2020

Σχ. : Στην Τουρκία για άσκηση δίωξης σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας χρειάζεται άδεια από τον ντόπιο νομάρχη. Ο οποίος στην Τουρκία είναι διορισμένος και όχι αιρετός. Οπότε δεν θα γίνει καμία έρευνα για αυτό το περιστατικό….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ