Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς έδωσαν μάθημα αριστείας, ευγένειας και αξιοπρέπειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο τεράστιοι αθλητές, ή για την ακρίβεια, ένας τεράστιος (Νόβακ Τζόκοβιτς) κι ένας… διάδοχος του τεράστιου (Στέφανος Τσιτσιπάς) έδειξαν ότι η σκληρή δουλειά, η ευγένεια, το ήθος και η αξιοπρέπεια είναι συστατικά που οδηγούν στην επιτυχία. Μακάρι να γίνουν παράδειγμα για όλους.

Ειδικά τους πολιτικούς. Ειδικά τους Ευρωπαίους πολιτικούς που οφείλουν να παραδειγματιστούν από αυτούς τους μεγάλους αντιπάλους που ενώ έδωσαν τιτάνια μάχη για τη νίκη στο κορτ του Ρολάν Γκαρός, στο τέλος συνεχάρησαν ο ένας τον άλλον με απίστευτο ήθος.

Ήθος που φάνηκε και στις δηλώσεις τους μετά τον ημιτελικό και τη νίκη του Τζόκοβιτς με 3-2 σετ επί του Τσιτσιπά.

Τι είπε ο Τζόκοβιτς για τον Τσιτσιπά:

«Είχα τον έλεγχο, έπαιζα με άνεση. Μπράβο του που πάλεψε και έκανε το comeback. Έπαιξε εξαιρετικό τένις, ειδικά στο τέταρτο που αντιμετώπιζε μπρέικ πόιντ. Είχα πολλές ευκαιρίες να σπάσω το σερβίς του στο τέταρτο και να τελειώσω νωρίτερα το ματς. Είναι μαχητής. Είναι δικαίως ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο. Πάλευε για τον πρώτο του τελικό Grand Slam, παίζονταν πολλά για εκείνον. Είχε κίνητρο να γυρίσει το ματς και τα πήγε πολύ καλά. Στο τέλος νομίζω ότι έμεινε από ενέργεια. Και τότε ήταν που πίεσα περισσότερο εγώ, εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες μου και τελείωσα το ματς με υπέροχο τρόπο».

Τι είπε ο Έλληνας τενίστας:

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος, αλλά είμαι και λυπημένος. Μπορούσα να πάρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα σήμερα. Ο Novak μας έδειξε ξανά πόσο απίθανος αθλητής είναι και τι ικανότητες έχει στα γήπεδα. Ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσω, είναι ένας από τους δυσκολότερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει σε όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό και ο σεβασμός μου είναι τεράστιος. Με έκανε να περάσω δύσκολα στο court. Δυστυχώς προς το τέλος του αγώνα ένας τραυματισμός που είχα από τον αγώνα μου στη Ρώμη επέστρεψε και ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω τον αγώνα με το ίδιο μαχητικό πνεύμα. Προσπάθησα το καλύτερό μου πέρα απ’ αυτό. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα από 2 σετ πίσω και προσπάθησα να μείνω στον αγώνα όσο γινόταν περισσότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ