Στον κάλαθο των αχρήστων η αμνήστευση μεγαλοτραπεζιτών για τα δάνεια των κομμάτων…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τρίτο δικαστικό συμβούλιο, με άλλη σύνθεση δικαστών, «πέταξε» στον κάλαθο των αχρήστων ως αντισυνταγματικό το νόμο που έσπευσε να φέρει η Νέα Δημοκρατία με το που έγινε κυβέρνηση, ο οποίος οδηγούσε σε αμνήστευση μεγαλοτραπεζίτες και ταμίες των δύο κομμάτων για τα δανεικά κι αγύριστα που ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο που ορίζει την υποχρέωση υποβολής έγκλησης εκ μέρους των τραπεζών προκειμένου να συνεχιστούν οι ποινικές διαδικασίες σε όλες τις εκκρεμείς δικαστικά υποθέσεις απιστίας στελεχών τους μέσα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.
«Είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ» αναφέρει για τον εν λόγω νόμο της συγκεκαλυμμένης αμνηστίας το υπ. αριθμόν 2696/ 2020 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας. Το Συμβούλιο διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση για τα αδίκημα της απιστίας για το οποίο έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε 97 στελέχη τραπεζών και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία που αφορά επτά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν διατελέσει ως ταμίες των κομμάτων τους.

Και σε αυτό το δικαστικό βούλευμα – κόλαφο για τις κυβερνητικές προθέσεις, όπως και στα άλλα δύο που προηγήθηκαν, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «συγκεκαλυμμένη αμνήστευση ποινικών αδικημάτων για μια μεμονωμένη κατηγορία προσώπων».

Γι αυτό το λόγο οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Αγγελικής Τριανταφύλλου για παύση της ποινικής δίωξης που στηριζόταν στο γεγονός ότι οι… αγαπητές τράπεζες αν και κλήθηκαν από τον ανακριτή δεν κατέθεσαν την απαραίτητη έγκληση.

πηγή: www.press-gr.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ