Καληνύχτα Κύριε Κόνερι.  Οι Έλληνες σας είμαστε ευγνώμονες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προσωπικότητες της Τέχνης, και συγκεκριμένα του Κινηματογράφου, πήρε τον δρόμο για την αιωνιότητα.  Ο Σον Κόνερι θα μείνει για πάντα ένας μεγάλος ηθοποιός αλλά και ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος.  Κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο στο χώρο της Τέχνης.  Γι’ αυτό και μας αφήνει ένα μοναδικό διεθνώς παράδειγμα.

Όμως για τους Έλληνες η απώλεια του Σον Κόνερι μας φέρνει και θα μας φέρνει για πάντα στη μνήμη έναν άνθρωπο ο οποίος, με τον τρόπο του, υπηρέτησε τον Πολιτισμό γενικότερα και ιδίως τον Ελληνικό Πολιτισμό.  Αξίζει λοιπόν να γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω.

Σε μια από τις πολλές επισκέψεις του, στις 25/1/2001, ο Σον Κόνερι συνοδευόμενος από τον Ζυλ Ντασέν και τον Βαγγέλη Παπαθανασίου ανέβηκε για προσκύνημα στην Ακρόπολη και επισκέφθηκε τον Παρθενώνα.  Εκεί έκανε την περίφημη δήλωση εναντίον του Έλγιν και του Βρετανικού Μουσείου για την βέβηλη κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα.  Στη δήλωσή του αυτή πήρε ξεκάθαρη θέση τονίζοντας ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στο Βρετανικό Μουσείο αλλά στην φυσική τους θέση, στην Ακρόπολη και στον Παρθενώνα, απ’ όπου κατά τον Μαλρώ ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Πολιτισμός.

Κύριε Κόνερι η Ελλάδα όχι μόνο θα διατηρεί άσβεστη τη μνήμη σας αλλά θα προβάλλει τα λόγια σας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς το Βρετανικό Μουσείο.  Έτσι θα είστε πάντα παρών μεταξύ μας και, το επαναλαμβάνουμε, υπερασπιστής όχι μόνο του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ