26/07/2021

Βασίλειος Τσάπας γιατρός στο Παπαγεωργιου: Το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει αποκλειστικά COVID-19 και επωφελείται το ιδιωτικό

Ο Βασίλειος Τσάπας Εντατικολόγος, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου μιλησε στο κανάλι κόντρα και αποκάλυψε σκληρές αληθειες για την κατάσταση του εθνικου συστηματος υγείας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αυτή την στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας έχει επιταχθεί από το ιδιωτικό σύστημα καθώς το δημόσιο έχει γίνει αποκλειστικά COVID-19 και επωφελείται το ιδιωτικό.

Τόνισε πως στις ΜΕΘ έχουν ήδη τελειώσει τα απλά κρεβάτια ενώ χωρίς προσλήψεις οι ασθενείς υποθεραπεύονται. Είχαμε 8 μήνες που το ξέραμε και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε, δεν πήραν εντατικολόγους, ενώ μπορούσαν. Η κοινωνία να το γνωρίζει και ας πάρει τις ευθύνες της.

Ουσιαστικά επίταξη έχει ήδη γίνει από τις Ιδιωτικές Κλινικές στο ΕΣΥ, αφού έχουμε επιβαρυνθεί με τα κρούσματα του #Covid19gr σε αντίθεση με το ιδιωτικές κλινικές.

Χωρίς προσλήψεις οι νέες ΜΕΘ με το ίδιο προσωπικό, οι ασθενείς υποθεραπεύονται ενώ φέρνουν προσωπικό χωρίς επαρκή γνώση εντατικολόγου

Χρειάζονται υπερπολλαπλάσιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
ενώ οι προσλήψεις που γίνονται είναι λάθος και χωρίς σχεδιασμό.

Εδώ που είμαστε η επίταξη θα έπρεπε να είχε γίνει με όρους κόστους καθως την στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας έχει επιταχθεί από το ιδιωτικό σύστημα καθώς το δημόσιο έχει γίνει αποκλειστικά COVID-19 και επωφελείται το ιδιωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ