Το νέο βιβλίο του Δημοσθένη Δόγκα: Δημοσθένους Σκέψεις – Της Αλλαγής το Πρόσωπο vol II

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Οσελότος
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο
του Δημοσθένη Δόγκα,
«Δημοσθένους Σκέψεις /Της Αλλαγής το Πρόσωπο» vol. II

Οι Εκδόσεις Οσελότος έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν την επίσημη κυκλοφορία του νέου βιβλίου του συγγραφέα/ποιητή Δημοσθένη Δόγκα με τίτλο «Δημοσθένους Σκέψεις / Της Αλλαγής το
πρόσωπο» vol. II.

Το βιβλίο κυκλοφορεί δύο χρόνια μετά τον πρώτο τόμο της τριλογίας που είχε τίτλο «Δημοσθένους
Σκέψεις/Ο σκοπός» vol .I.

A913CC3D 7898 4077 B152 9D38FE95467D

Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται ως ελάχιστος φόρος τιμής, σε ολόκληρο το ιατρικό, το νοσηλευτικό αλλά και το εθελοντικό δυναμικό της χώρας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια και προσφορά τους προς τον ελληνικό λαό, κατά τη διάρκεια της μεγάλης δοκιμασίας της παγκόσμιας πανδημίας του ιού COVID-19.

Σε αυτή τη δεύτερη ποιητική συλλογή, ο συγγραφέας στο σύνολο των είκοσι οκτώ (28) ποιημάτων του αποκαλύπτει μέσα από τους στίχους, τις λέξεις, τις σκέψεις του αλλά κυρίως στο πλαίσιο
«καθαρών» εικόνων της «αλλαγής το πρόσωπο»… Την αλλαγή, η οποία είναι πολλές φορές αναπόφευκτη λόγω του ότι η ζωή «ρέει», κυλάει, επιφυλάσσοντας ανατροπές και εκπλήξεις…

Είναι η εξωτερική αλλαγή και εκείνο το ερέθισμα που ως συνέπεια, καθοριστικά, μεταβάλλει τα εσωτερικά
συναισθήματα και γενικότερα τον ανθρώπινο εσωτερικό κόσμο…

Από μεγάλα ιστορικά γεγονότα έως απύθμενους έρωτες, από ερωτικές απογοητεύσεις έως και καθημερινά στιγμιότυπα, όλοι κατανοούν ή συνειδητοποιούν το πρόσωπο της αλλαγής.

Η αλλαγή είναι ένα από τα βασικά δεδομένα στη ζωή και στην πορεία του ανθρώπου… Ο χρόνος μόνο διαφοροποιεί το πότε συντελείται!

Στο πλαίσιο αυτών των ποιημάτων η κεντρική ιδέα της αλλαγής και των συνεπειών νται και ουσιαστικά «ξεγυμνώνονται» μπροστά στον αναγνώστη, παρουσιάζοντας με ωμό, κυνικό ή άλλοτε συναισθηματικό τρόπο το αυτονόητο.

Πόσο έτοιμοι είμαστε για αυτή την αλλαγή, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας; Πόσο εύκολα μπορούμε να την κάνουμε αποδεκτή και πως μεταμορφώνεται το ίδιο το «είναι» μας πίσω από
αυτή;

Με μια γλώσσα απλή και έντονα ρεαλιστική αλλά και υπό το πρίσμα ποικίλων θεματικών αποδεικνύεται ότι το πρόσωπο της αλλαγής είναι παρόν και παντού.

Ο ποιητής συμβουλεύει νοητικά και εσωτερικά τον αναγνώστη για νέες κατευθύνσεις, ενδυνάμωση, αναγέννηση και ελπίδα αλλά και προτρέπει άπαντες για δράσεις και πράξεις προς ένα
καλύτερο αύριο, σε ένα βιβλίο εντυπώσεων, στιγμών, ιστορίας,ενεργειών και λόγων μέσα από το χωροχρόνο και των συνεπειών, άλλοτε της όποιας φθοράς και άλλοτε της όποιας αφετηρίας ενός διαφορετικού δρόμου πορείας στη ζωή.

Το βιβλίο αποτελείται από ενενήντα έξι (96) σελίδες και «διακοσμείται» με τα μοναδικά σχέδια και την ειδική εικονογράφηση της γνωστής ζωγράφου/καλλιτέχνη Άννας Καλλίστογλου, τα οποία του αποδίδουν το χαρακτήρα του «συλλεκτικού βιβλίου».

Εκτός του πλήθους του συνεργατών που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του, αξίζει να σημειωθεί ότι προλογίζει το βιβλίο ο Κριτικός Λογοτεχνίας και Ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.
Μεταξύ άλλων, χαιρετίζουν την έκδοση:

Ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης
Αντώνιος, ο τ. Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, η Δρ. Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας, εικαστικός και κριτικός Τέχνης Μαρία Ματάλα.

“Εξωγενείς αλλαγές
επέρχονται πάντα…
Είτε το θέλουμε είτε όχι.

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να
«μετουσιώνονται» σε μια εσωτερική
και προσωπική αλλαγή του ατόμου,
μέσα από το πρίσμα
των πανανθρώπινων αρχών,
ιδανικών και αξιών.

«Πάμε να αλλάξουμε
τον εαυτό μας, πριν από όλα
να ονειρευτούμε ένα νέο μέλλον
για τα παιδιά μας και για εμάς
από την αρχή με ορθούς κανόνες!»
Το Πρόσωπο της Αλλαγής
είμαστε εμείς!”

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ:
Εκδόσεις Οσελότος, www.ocelotos.gr, Τηλ.: 2106431108
Email Συγγραφέα: [email protected]

Οσελοτς55, 11473 Αθήνα • Τηλ.: 210 6431108 • e-mail: [email protected] • www.ocelotos.gr
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΦΙΛΗ