Αυτοί είναι οι νέοι Οικονομικοί Εισαγγελείς – Στη θέση της Ελένης Τουλουπάκη ο Χρήστος Μπαρδάκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο μέχρι πρότινος οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης αναλαμβάνει το “τιμόνι” της νέας υπερ-εισαγγελίας οικονομικού εγκλήματος, αντικαθιστώντας την απερχόμενη Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενέκρινε την επιλογή του Εισαγγελέα Εφετών Χρ. Μπαρδάκη για τη θέση του επικεφαλής στη νέα εισαγγελική αρχή από την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Αναπληρώτρια εισαγγελέας Οικονομικού Εγκήματος επελέγη η Εισαγγελέας Εφετών Κυριακή Στεφανάτου.
Ο Άρειος Πάγος επέλεξε, επίσης, στη νεοσύστατη εισαγγελία ως αποκλειστικής απασχόλησης, τους ακόλουθους Εισαγγελείς Εφετών:
Παναγιώτης Καψιμάλης
Αθανασία Βλάχου
Νίκος Ποιμενίδης
Αναπληρωτές τους, μη τακτικά μέλη και μερικής απασχόλησης, ορίστηκαν οι αντεισαγγελείς Εφετών:
Παναγιώτα Φάκου
Δημήτρης Πιέρρος
Ελένη Μαυροπούλου
Ως επίκουροι, επίσης μερικής απασχόλησης, οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν 9 εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επελέγησαν οι Αντωνία Γεωργίου, Παναγιώτα Ιωαννίδου, Ελένη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, Βελισάριος Χολής, Μιχάλης Μιχαλόπουλος και Αικατερίνη Κολιοκώστα.
Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν η Σοφία Διλποΐδου και η Χαρίκλεια Χοβαρδά.
Με την απόφαση του Αρείου Πάγου λήγει αυτοδίκαια η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη,των δύο επίκουρων εισαγγελέων και όσων υπηρετούσαν στην Οικονομική Εισαγγελία.
Οι νέοι Εισαγγελείς Οικονομικών Εγκλημάτων αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών υποθέσεων της Εισαγγελίας Διαφθοράς μεταξύ των οποίων και την πολύκροτη υπόθεση Novartis που χειριζόταν μέχρι πρότινος η Ελένη Τουλουπάκη που είχε βρεθεί στο στόχαστρο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής.
Η θητεία των νεοεπιλεγέντων εισαγγελικών λειτουργών που θα στελεχώσουν το τμήμα οικονομικού εγκλήματος είναι τριετής.

Η ενοποιημένη εισαγγελική αρχή Οικονομικών Εγκλημάτων, αναλαμβάνει τη διενέργεια εισαγγελικών ερευνών για την πάταξη φορολογικών, οικονομικών και οποιονδήποτε άλλων συναφών εγκλημάτων με την προϋπόθεση ότι τελούνται σε βάρος του δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και της ευρωπαϊκής ένωσης ή βλάπτουν σοβαρά την εθνική οικονομία.

Επίσης, θα διερευνούν κακουργήματα που τελούν υπουργοί ή υφυπουργοί και δεν καταλαμβάνονται από τις ρυθμίσεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που τελούν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή επωφελούμενοι από την ιδιότητά τους βουλευτές, Έλληνες ευρωβουλευτές, γενικοί και ειδικοί γραμματείς της Κυβέρνησης και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ