Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Γερμανοί βιαστές μιας 19χρονης Ισλανδής στην Κρήτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενοχοι κρίθηκαν οι δύο Γερμανοί, ηλικίας 39 και 35 ετών, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για τον διαδοχικό βιασμό της 19χρονης Ισλανδής φοιτήτριας Κοινωνικών Σπουδών, το καλοκαίρι του 2019 στη Χερσόνησο Ηρακλείου, αλλά έμειναν… ελεύθεροι!

Με ψήφους 5-2 το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο άντρες βίασαν την κοπέλα η οποία βρισκόταν στην Κρήτη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής, αν και εξακολουθούν να αρνούνται τις κατηγορίες. Ο 35χρονος κρίθηκε ένοχος και για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς μετά τον βιασμό τοποθέτησε στον κόλπο της 19χρονης ένα… χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και δύο κέρματα, λέγοντας «Ευχαριστώ για τον χρόνο σου». Μειοψήφησαν δύο ένορκοι, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθούν αθώοι.

Στους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στον 39χρονο επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών και στον 35χρονο συνολική ποινή τεσσάρων ετών και έξι μηνών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Την ενοχή των Γερμανών είχε προτείνει και η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι βίασαν τη φοιτήτρια και ότι ο 35χρονος έβαλε στον κόλπο της τα χρήματα για να εκδικηθεί επειδή τον είχε απορρίψει δύο νύχτες πριν. «Ηταν μία πράξη εκδίκησης» είπε. «Πρώτη φορά στα 30 χρόνια που δικηγορώ βλέπω να τοποθετούν στον κόλπο της παθούσας κέρματα και χαρτονόμισμα. Είναι ένας βιασμός εξαιρετικής σκληρότητας και απόλυτης απανθρωπιάς. Επεδίωκαν να την εξευτελίσουν» είπε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Γιώργος Καρούτσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ