Άτακτη υποχώρηση Γεωργιαδη μετά το φιάσκο με το click away: Σχεδιαζουν άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ζώνες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου σε ζώνες όπου υπάρχει χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο κάνουν στην κυβέρνηση συμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό.

Μετά το φιάσκο με το click away η κυβέρνηση δίνει νέες υποσχέσεις για πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου κατόπιν εορτών όμως και αφού σουπερ μάρκετ και πολυεθνικές θα έχουν κάνει χρυσές δουλειές.

Μαλιστα ο κύριος Γεωργιαδης αναφέρθηκε και στην Κρήτη καθώς η κυβέρνηση ταρακουνήθηκε από τις έντονες αντιδράσεις των επαγγελματιών του νησιού.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη:

Το λιανικό εμπόριο θα μπορούσε να ανοίξει σε ζώνες της χώρας, όπου έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, αν κι εφόσον το εγκρίνει η Επιτροπή. Κάθε εβδομάδα συνεδριάζουμε και κάθε εβδομάδα θα αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας με βάση την πορεία της επιδημίας. Αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και τώρα, αλλά οι δυο περιφέρειες που εξετάζαμε να ανοίξουν, η Κρήτη και η Πελοπόννησος, δεν ήταν ολόκληρες και αυτό δημιούργησε ανησυχία μεταφοράς. Φέρνω ένα παράδειγμα. Στην Κρήτη, στον χάρτη που μας παρέδωσαν, μπορούσε να ανοίξουν οι νομοί Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, αλλά όχι Ηρακλείου. Σκεφτήκαμε ότι αν το κάναμε θα ρισκάραμε πρώτον την υγεία όλης της νήσου γιατί μπορεί από το Ηράκλειο να πήγαιναν σε άλλον νομό για να ψωνίσουν κι αυτό δεν μπορούσαμε να το ελέγξουμε και θα υπήρχε ο κίνδυνος διασποράς σε όλη την Κρήτη και δεύτερον θα υπήρχε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των εμπόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ