Εφετείο Αθηνών: Με Κορωνοϊο 12 υπάλληλοι, ένας δικαστής και ένας εισαγγελέας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστατωμένοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικοί υπάλληλοι στο Εφετείο Αθηνών όπου αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορωνοϊού

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί 12 κρούσματα σε υπαλλήλους σε συγκεκριμένο τμήμα του Εφετείου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν κολλήσει το θανατηφόρο ιό, ένας Εφέτης και ένας εισαγγελικός λειτουργός.

Η ανησυχία αυξήθηκε σήμερα, Τετάρτη, καθώς μόλις δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, προστέθηκαν ακόμα δύο κρούσματα κορωνοϊού σε δικαστικούς υπαλλήλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των δικαστηρίων, εκδικάζονται κανονικά οι υποθέσεις που αφορούν λήξη 18μηνων προφυλακίσεων κατηγορουμένων, καθώς και αυτές που αφορούν πλημμελήματα που παραγράφονται.

Καθημερινά ανεβαίνουν στην έδρα οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι γραμματείς, ανησυχώντας για τους κινδύνους που τίθενται για την υγεία τους. Ως γνωστόν, σε πολλές δικαστικές αίθουσες δεν έχουν τοποθετηθεί πλέξιγκλας. Το μόνο μέτρο προστασίας είναι οι μάσκες.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν κατ’ ιδίαν τη λήψη μέτρων για τη δημόσια Υγεία. Όμως δεν εισακούονται.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των δικηγόρων ζητούν την σταδιακή επιστροφή στην… κανονικότητα από τις 7 Ιανουαρίου, αν και ακόμα είμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας…

Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προχώρησε στη συγκρότηση Επιτροπής η οποία αναμένεται να προτείνει την επέκταση των δικαστικών λειτουργιών μετά την 7η Ιανουαρίου 2021.

Αντίθετα άλλες είναι οι βουλές της κυβέρνησης αλλά και της επιστημονικής επιτροπής.

Με βάση τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού σε δικαστικούς υπαλλήλους και λειτουργούς, αλλά και τα επιστημονικά δεδομένα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων αναμένεται να επεκταθεί…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ