Εύγε! Το ειρηνοδικείο Αθηνών μπλόκαρε τα κοράκια λίγο πριν βγάλουν στο σφυρί περιουσία δανειολήπτη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειρηνοδικείο Αθηνών: “Κούρεμα” δόσης δανείου και “πάγωμα” πλειστηριασμών πέτυχε δανειολήπτης γιατρός
Λίγο πριν τα …κοράκια “βγάλουν στο σφυρί” την ακίνητη περιουσία του, δανειολήπτης γιατρός κατάφερε να τους μπλοκάρει με δικαστική απόφαση.

Η αναφορά του δικηγορικού γραφείου που έκανε γνωστή την είδηση, εδώ:

https://konstantaki-lawoffice.gr/epityxia-grafeiou-diagrafh-ofeilhs-ypsous-30-000-2/

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών αποφάσισε τη διαγραφή οφειλής ύψους 30.000 ευρώ, μειώνοντας τη τη μηνιαία δόση από 1.300 σε 800 ευρώ και “παγώνοντας” πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του.
Η δικαστική απόφαση δικαιώνει τρίτεκνο διαζευγμένο γιατρό που βρέθηκε στο …στόχαστρο των τραπεζών για δάνειο που είχε λάβει.
Ο δανειολήπτης δεν μπορούσε να καταβάλει τη μηνιαία δόση των 1.300 ευρώ για στεγαστικό δάνειο που είχε λάβει πριν την οικονομική κρίση.
Λόγω της κρίσης μειώθηκε η πελατεία του και τα εισοδήματα του κατά 60% και δεν μπορούσε να καταβάλει τη μηνιαία δόση, με αποτέλεσμα τα χρέη του προς τις τράπεζες να φτάσουν τα 140.000 ευρώ.
Το δικαστήριο δέχθηκε πως αντικειμενικά ήταν αδύνατο να καταβάλει τη μηνιαία δόση για την εξόφληση του δανείου.
Με την 3645/2020 απόφαση, η Ειρηνοδίκης Αθηνών Αικατερίνη Λούκου, αποφάσισε τη διαγραφή οφειλής ύψους 30.000 ευρώ από τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Η δικαστική απόφαση προβλέπει την καταβολή μιας δόσης που μπορεί να καταβάλει ο δανειολήπτης γιατρός με βάση τα σημερινά του εισοδήματα.
Ειδικότερα, το δικαστήριο επιβάλλει στο δανειολήπτη την υποχρέωση να καταβάλει προς τις πιστώτριες τράπεζες 138 μηνιαίες δόσεις των 800 ευρώ και μία μηνιαία δόση των 600 ευρώ, κατ’ αναλογική εφαρμογή των άρθρων 974 επ. ΚΠολΔ.
Με την ίδια απόφαση το Ειρηνοδικείο “σώζει” δύο ακίνητα του δανειολήπτη και κληρονομιαία μερίδια που είχαν βάλει στο …μάτι οι τράπεζες.
Το δικαστήριο δέχτηκε την μόνιμη αδυναμία πληρωμών του δανειολήπτη και τον προστάτεψε από κάθε καταδιωκτικό μέτρο την περιουσία του, αξίας 350.000 ευρώ.
Ειδικότερα, εξαιρεί από την εκποίηση της περιουσίας του την κύρια κατοικία του αιτούντος, στην Γλυφάδα Αττικής, επιφανείας 121,55 τ.μ.
Η αποπληρωμή του δανείου θα ξεκινήσει από τον πρώτο μήνα μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης και θα γίνεται μέσα στο πρώτο τριήμερο κάθε μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ