Δεν κολλάει φαίνεται τις Κυριακές – Ανοικτά και την επόμενη Κυριακή τα καταστήματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση που κορόιδεψε τον εμπορικό κόσμο με το lockdown που δήθεν θα κρατούσε μόλις τρεις εβδομάδες και έδινε ψεύτικες υποσχέσεις για άνοιγμα των καταστημάτων στις αρχές Δεκέμβρη για να προλάβουν δήθεν την χριστουγεννιάτικη αγορά και τελικά τα κράτησε κλειστά σχεδόν τρεις μήνες, τωρα ανακοινώνει πως τα καταστήματα θα λειτουργήσουν και την επόμενη Κυριακή.

Την είδηση την έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Γ.Γ. Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης που είπε πως τα καταστήματα θα ανοίξουν και την επόμενη Κυριακή.

Με τον εμπορικό κόσμο να έχει στην ηγεσία του σε πολλούς εμπορικούς συλλόγους, εκλεγμένους – πιονα της κυβέρνησης η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την επαναφορά του λιανεμπορίου στην κανονικότητα αλλά για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Αφού ΤΣΑΚΙΣΕ την εκκλησία με το κλείσιμο των εκκλησιών με προσχημα τον Κορωνοϊο καθώς ήταν ένας ισχυρός πυλώνας αντίδρασης στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, έρχεται τωρα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των σουπερ μάρκετ που θησαύρισαν μέσα στο lockdown καθώς ήταν τα μόνο ανοικτά καταστήματα ενώ ήταν και τα μόνα οργανωμένα για παραδόσεις πόρτα πόρτα στα σπίτια αλλά και οι μόνες επιχειρήσεις που μπορούσαν να κάνουν αξιόλογες πωλήσεις μέσω διαδικτυου.

Ο COVID εκτόξευσε τα κέρδη στους παγκόσμιους νταβατζήδες!

Η κυβέρνηση δεν θέλει ανοικτά όλα τα καταστήματα τις Κυριακές, άλλωστε ξέρει ότι τα μικρά συνοικιακά καταστήματα δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, αλλά μόνο τις μεγάλες αλυσίδες και κυρίως τα σουπερ μάρκετ.

Ειδικά με τα σουπερ μάρκετ υπάρχει ένας ισχυρός παράγοντας πίεσης που είναι οι εκδότες των κυριακάτικων εφημερίδων. Γιατί δεν μπορεί τα σουπερ μάρκετ να πωλούν εφημερίδες και περιοδικά όλη την εβδομάδα και τις Κυριακές που είναι πλέον η μόνο ημέρα που οι εφημερίδες κάνουν αξιόλογες πωλήσεις να είναι κλειστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ