10/04/2021

Πολιτικός σεισμός από την αποκάλυψη της Δώρας Αυγερη πως ο ΕΟΔΥ επεξεργάζεται τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα ασθενών Covid-19

Σείεται το πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη της Δώρας Αυγερη που ειναι αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως υπάρχει παραβίαση του κοινοτικού πλαισίου GDPR από τον ΕΟΔΥ.

Μαλιστα αυτο συμβαινει τη στιγμή που η κυβέρνηση είναι υπότροπη για τη σκιώδη συνεργασία με την εταιρία μαζικής επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, Palantir.

«Μετά τις αποκαλύψεις για τα διπλά βιβλία καταγραφής κρουσμάτων και τις δυσλειτουργίες στον ΕΟΔΥ, άλλο ένα σκοτεινό κεφάλαιο έρχεται να προστεθεί στις ύποπτες, παράτυπες και καταχρηστικές πρακτικές του Οργανισμού. Πρόκειται για την κατά παράβαση του νόμου μέσω της συλλογής και απευθείας επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων ασθενών Covid-19 από τον ΕΟΔΥ. Και αυτό, ενώ ήδη για το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων των πολιτών εγκαλείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σχέση με την υπόθεση Palantir» σημειώνει η κ. Αυγέρη και παραθέτει το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία η πρακτική που ακολουθεί ο ΕΟΔΥ «δεν βρίσκει έρεισμα στο νόμο, αλλά αντίθετα προσκρούει στον ΓΚΠΔ( GDPR)».

Διαβάστε ΕΔΩ την αναφορά και τη γνωμοδότηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ