Χρήστος Σπίρτζης: Ετοιμάζουν φάκελο με διώξεις κατά όσων συμμετείχαν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρήστος Σπίρτζης: Φάκελος διώξεων για το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο – Καλλιεργούν φόβο δεν δίνουν λύσεις – Λάθος απόφαση η Αστυνομία Πανεπιστημίων

Δικογραφία από την ΕΛΑΣ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται από την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, έχουν παραβιαστεί πολλές διατάξεις νόμων και αποφάσεων που αφορούν τις συναθροίσεις και τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια, με εντολή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών που έχει την ευθύνη, κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα.

Αφορά την παραβίαση της πρόσφατης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, τον νόμο για τις συναθροίσεις, καθώς δεν είχε οριστεί διοργανωτής όπως προβλέπεται και πραγματοποιήθηκε πορεία, αλλά και για παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα περί δημόσιας υγείας για τον συνωστισμό.

Μετά την ολοκλήρωση της η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, ο οποίος θα την αξιολογήσει και θα κρίνει αν θα ασκηθούν διώξεις και σε βάρος ποιων.

Σημειώνεται ότι χθες παρατηρήθηκαν εικόνες απίστευτου συνωστισμού παρατηρήθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς περίπου 4.000 φοιτητές και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη δικογραφία με την κατηγορία για παραβίαση των κανόνων για την τήρηση των μέτρων για την πανδημία σε συναθροίσεις σχημάτισε η Ελληνική Αστυνομία εις βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία αναφέρει ότι ο κ. Γιαννάκος «δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΛ.ΑΣ» σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ