23/06/2021

Τώρα: Επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού οργανισμού Φαρμάκων για το εμβολιο της AstraZeneca

Συμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Ο οργανισμός έπειτα από έρευνα που διενήργησε σχετικά με τις αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που οδήγησαν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στην αναβολή χρήσης του.

Συμφωνα με τον Ευρώπαικο Οργανισμό Φαρμάκων, τα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου υπερτερούν έναντι των όποιων κινδύνων ενω το συγκεκριμενο εμβόλιο δεν συνδέεται με συνολικό κίνδυνο θρομβώσεων.

Όμως η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού άφησε ένα παράθυρο κινδύνου ανοικτό, καθώς δεν μπορεί να αποκλείσει μία πιθανή σύνδεση με έναν “μικρό αριθμό περιπτώσεων” μιας σπάνιας διαταραχής πήξης, που εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό: Η προσοχή σε αυτές τις πιθανές σπάνιες καταστάσεις και η παροχή πληροφοριών σε επαγγελματίες υγείας και εμβολιασμένα άτομα θα βοηθήσει στον εντοπισμό και τον μετριασμό των πιθανών παρενεργειών. Ξεκινάμε επίσης πρόσθετες έρευνες για να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις και διεξάγουμε στοχευμένες μελέτες παρατήρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ