21/06/2021

Στους πόσους νεκρούς θα παρέμβει η Δικαιοσύνη; Στο Θριάσιο Ειδικευόμενοι Ψυχιατρικής και Γυναικολογίας για ασθενείς COVID (Βίντεο)

Απίστευτη καταγγελία από τους εργαζομένους τους Θριασίου. Ένας γιατρός για 69 ασθενείς. Στην βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται το Θρίασιο μετατράπηκε αποκλειστικά σε COVID το κέντρο εγκαυμάτων. Μάλιστα ένας ειδικευμένος πνευμονολόγος, ένας ειδικευόμενος ψυχιατρικής και μια ειδικευόμενη γυναικολογίας εφημερεύουν για 60 πνευμονολογικούς ασθενείς, οι μισοί με Covid 19

Με μελανά χρώματα περιγράφει στο Kontra24 την κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο ο Μανώλης Βαρδαβάκης πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο νοσοκομείο, το οποίο κατέθεσε, νωρίτερα την Πέμπτη, αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας «επικίνδυνες συνθήκες» για ασθενείς και προσωπικό.

«Σήμερα ξεκινήσαμε εφημερία με κατειλημμένες και τις 17 κλίνες της Covid ΜΕΘ, με κανένα κρεβάτι κενό στη Μονάδα δηλαδή, και με 16 κενές κλίνες απλής νοσηλείας για Covid, επί συνόλου 97 διαθέσιμων.

Μεταξύ των ασθενών με κορονοϊό περιλαμβάνεται ένας διασωληνωμένος, που δε βρίσκεται σε ΜΕΘ επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, αλλά σε απλή κλίνη», μας λέει.

Ακόμη 29 ασθενείς Covid εισήχθησαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες ώρες και μέχρι τις 6 το απόγευμα, προσθέτει, ενώ «ήδη έχει αρχίσει η μετατροπή και 4ης κλινικής σε κλινική Covid», προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο όγκος των νοσηλευομένων.

Ουσιαστικά, «ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του νοσοκομείου μας μετατρέπεται σε νοσοκομείο μίας νόσου», σημειώνει ο κ. Βαρδαβάκης, εξηγώντας πως οι κινήσεις των αρμοδίων αφαιρούν προσωπικό και κλίνες που «καλύπτουν» τα non Covid περιστατικά, δηλαδή όλες τις άλλες νοσηρότητες.

netakias.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ