13/06/2021

Επιστήμονες καταρρίπτουν ως αβάσιμες τις θεωρίες περί ανθρώπινης προέλευσης του ιού COVID-19 που προβλήθηκαν από την Daily Mail

Κουβέντα όμως για τις αποκαλύψεις του Άντονι Φάουτσι!
Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες περί στοιχείων και ενδείξεων ότι ο ιός COVID-19, Sars-cov-2 προέρχεται από ανθρώπινη παρέμβαση. Πολλά μάλιστα ελληνικά σάιτ αναπαρήγαγαν άρθρο click-bait της βρετανικής Daily Mail, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν κλικ και επισκεψιμότητα.

Η αλήθεια είναι οτι τα παραπλανητικά δημοσιεύματα, δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και μόνο στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση. Σύμφωνα με το έγκριτο sciencenews.org, η δήθεν έρευνα δεν έχει κανένα ίχνος επιστημονικής ανάλυσης από έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες.

Φυσικά η συγκεκριμένη έρευνα δεν απαντά στις καταγγελίες του κορυφαίου αμερικανού επιδημιολόγου Άντονι Φάουτσι που δίνει σοβαρή διάσταση στις έρευνες για την περίπτωση διαρροής του κορονοϊού από το εργαστήριο της Γιουχάν. Απαντά μόνο στην συγκεκριμένη έρευνα που φαίνεται από μακριά ότι μυρίζει προβοκάτσια για να απενεργοποιήσει τις αποκαλύψεις που έρχονται από τις ΗΠΑ.

Παγκόσμια οργή από την αποκάλυψη του Φάουτσι για τον Κορωνοϊό και την εμπλοκή ύποπτης ΜΚΟ

Η θεωρία για παράδειγμα του “reconstructed historical aetiology” που επικαλούνται τα δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν δεν ειναι επιστημονική μεθοδολογία αλλά τσαρλατανισμός.

Συνεχίζοντας λένε ότι τέτοιες αναφορές θα έπρεπε να βασίζονται μόνο σε τεκμήρια. Ούτε σε υποθέσεις, ούτε σε θεωρίες, ούτε σε άλματα λογικής που πατάνε πάνω σε διάσκορπα και ασύνδετα ευρύματα.

Αν υπήρχαν αδιάψευστα τεκμήρια για “εργαστηριακή προέλευση”, θα τα είχε όλη η επιστημονική κοινότητα ανά τον κόσμο που ασχολείται πάνω από ένα χρόνο με τον Sars-cov-2.

Στο παραπάνω link φαίνεται ξεκάθαρα πως από τις 17/3/2020, σε μελέτη επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο Nature Medicine, με αποδεδειγμένα στοιχεία, ο ιός προήλθε από τη ίδια τη φύση.

Και τελειώνουν λέγοντας:
“Όταν και αν παρουσιαστούν νέα τεκμήρια, το ξανασυζητάμε.
Δεν μπορούμε να κάνουμε συζήτηση επί υπόθεσης ή ευχής. Ειδάλλως θα συζητούσαμε και για την επίπεδη Γη….”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ