Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο Άρης Φλώρος κατά της εισαγγελέως Αικ. Ψύρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος κατά της εισαγγελικής λειτουργού Αικατερίνης Ψύρη κατηγορώντας την για μεροληψία.

Η κ. Ψύρη, η οποία χειρίστηκε την δικογραφία για την υπόθεση της λεγόμενης “μαφίας των φυλακών”, είχε προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο την απαλλαγή των δικηγόρων Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου από το αδίκημα της εκβίασης εις βάρος του Αριστείδη Φλώρου.

Στην πρότασή της, η οποία αποτελείται από 300 σελίδες, η εισαγγελέας έκρινε ότι ο ισχυρισμός περί απαίτησης υψηλού χρηματικού ποσού από την πλευρά Αντωνόπουλου πλην των 200.000 ευρώ από τον Αλ. Λυκουρέζο ως δικηγορική αμοιβή, από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε.

Αναφέρει, χαρακτηριστικά, η κ. Ψύρη στην πρότασή της: «ουδέποτε μέχρι τότε, ήτοι μέχρι 30-6-2017, ο κατηγορούμενος Γεώργιος Αντωνόπουλος αξίωσε είτε μόνος είτε μέσω των συγκατηγορουμένων δικηγόρων του ούτε μέσω τρίτων εγκλείστων κακοποιών, οποιοδήποτε ποσό από τον Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να μη παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην μεταξύ τους δίκη. Αντίθετα, προέκυψε μία κατ’ εξακολούθηση προσέγγιση του Γεωργίου Αντωνόπουλου για να πεισθεί να αλλάξει τη στάση του απέναντι στον Αριστείδη Φλώρο, προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στη ζωή του». (σ. σ. Ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για ηθική αυτουργία στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την ίδια εισαγγελική πρόταση ζητεί την παραπομπή σε δίκη του Αλβανού κακοποιού, Κλοντιάν Λεκοτσάϊ, ο οποίος στη δικογραφία εμφανίζεται ως ο αρχηγός της “μαφίας του Κορυδαλλού” για τη δολοφονία του συγκρατούμενου του και συνεργού του, Αλμπερ Μπάκο, αλλά και για τη συμμετοχή του ως ηθικού αυτουργού -μαζί με τον Άρη Φλώρο – στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γ. Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Την τελική απόφαση για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των τριών δικηγόρων θα τη λάβει με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ