Σείεται η Γαλλία απο τις διαδηλώσεις κατα του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Τεράστιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Γαλλία. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αντιδρούν στην επιβολή του υγειονομικού πιστοποιητικού που ανακοίνωσε ο Μακρόν με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρακτικά από το φθινόπωρο, οι Γάλλοι που δεν θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα περιοριστούν δραστικά τα δικαιώματά τους.

Η κατάσταση αυτή έχει εξοργίσει την πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμα και των πλήρως εμβολιασμένων που θεωρούν τα μέτρα αυτά ως υγειονομικό ρατσισμό και καταστρατήγηση της Δημοκρατίας.

Ενδεικτικό το πρωτοσέλιδο του σατυρικού γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo που εμφανίζει τον Γάλλο πρόεδρο ως ερπετό.

2272DDB4 78B3 49FA AF41 D62294078416
Γράφει συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά αναρτώντας το σχετικό βίντεο:

Ογκώδεις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και σήμερα, κατά του υγειονομικού πιστοποιητικού.Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη και η κάλυψη από τα ΜΜΕ μηδαμινή. Δενείναι επιθυμητή η δημοσιότητα. Υπάρχουν φόβοι πως με την επιστροφή των Γάλλων η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Πολλοί απο τους διαδηλωτές δηλώνουν εμβολιασμένοι αλλά αντίθετοι στο υγειονομικό πιστοποιητικό που καταπατά ατομικές ελευθερίες και ενισχύει την επιτήρηση και τους ελέγχους των πολιτών απο τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ