24/09/2021

Για τα πανηγύρια – Η κυβερνηση αποφασίζει για τριτη του εμβολίου στους υγειονομικούς οταν ένα μεγαλο ποσοστό απο αυτούς ειναι ακόμη ανεμβολιαστοι

Ελλάδα η χώρα του παραλόγου. Η κυβερνηση δεν εχει καταφέρει να πείσει ακόμη τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ολοι στο σύνολο τους και τους απειλεί με απολύσεις απο την 1η Σεπτέμβρη και οι λοιμωξιολογοι προτείνουν και τριτη δόση για τους συγκεκριμένους, μαζί με τους ηλικιωμένους.

Η χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσει σε σύντομο σε χρονικό διάστημα σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, ακόμη και μέσα στον Σεπτέμβρη, αν επιχειρησιακά είναι έτοιμο το σύστημα και θα χορηγηθεί σε άτομα με σημαντική ανοστοκαταστολή.

Δηλαδή σε άτομα που έχουν μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, μεταμόσχευση μυελού των οστών, αλλά και για καρκινοπαθείς υπό χημειοθεραπεία, αλλά νεφροπαθείς ενώ το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Στο τραπέζι της συζήτησης για ενδεχόμενη χορήγηση της 3ης δόσης βρίσκονται επίσης οι ηλικιωμένοι καθώς και οι υγειονομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ